Real Madrid verovert 33ste landtitel

Real Madrid is er op de laatste speeldag van de Primera Division in geslaagd om het kampioenschap te veroveren. De ploeg won met 0-2 van Malaga.

De beslissing van de Spaanse competitie viel dit jaar op de laatste speeldag. Bij een nederlaag van Real Madrid en een overwinning van FC Barcelona zouden de Catalanen aan het langste eind trekken. De ploeg van Zinedine Zidane maakte echter geen fout tegen Malaga en stelde hiermee de 33ste landstitel veilig.

De bezoekers schoten uit de startblokken en kwamen al binnen twee minuten op voorsprong. Isco stuurde Cristiano Ronaldo weg met een perfecte steekpass, waarna de Portugees de doelman van Malaga omspeelde en voor leeg doel binnen schoot.

Hiermee had De Koninklijke een perfecte start te pakken en leek het een makkelijke avond te worden op bezoek bij Malaga. De thuisploeg herstelde zich echter na een moeizaam begin en ging op zoek naar de gelijkmaker. Keylor Navas wist de voorsprong van Real Madrid te verdedigen.

Tijdens de tweede helft bleef Real Madrid de betere partij, maar het duurde lang voordat de beslissing definitief viel. Het duurde tot de 55ste minuut voordat de score kon worden uitgebreid. Karim Benzema maakte er vanuit buitenspelpositie 0-2 van.

Real Madrid bleef op zoek gaan naar doelpunten, maar wist ook dat de titel binnen was. Via Marcelo en Benzema kreeg de ploeg nog een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar het bleef bij 0-2. Hierdoor mag Real Madrid zich kampioen van Spanje noemen.