Wenger na bekerfinale om tafel met Arsenal

Arsenal en Arsène Wenger bepalen na de finale van de FA Cup of beide partijen wel of niet met elkaar doorgaan.

Wenger heeft in Noord-Londen een aflopend contract en daardoor is de toekomst van de Fransman al maanden onzeker. Arsenal speelt volgende week zaterdag de finale van de FA Cup tegen landskampioen Chelsea. Daarna gaat Wenger met de clubleiding overleggen.

Op de persconferentie voor de thuiswedstrijd tegen Everton (zondag) werd Wenger gevraagd of het zijn laatste wedstrijd in het Emirates Stadium zou worden. "Van dit seizoen, ja", aldus de manager, die wel begreep wat er werd bedoeld. Op de vraag of het zijn laatste thuiswedstrijd ooit zou zijn, antwoordde hij: "Dat kan ik niet zeggen."

"Het belangrijkste is nu dat we zondag winnen. Daarna is het minder belangrijk wat er met mij gebeurt." Wenger liet vervolgens blijken dat na de bekerfinale een ontmoeting met het bestuur op het programma staat. "Maar ik weet niet wat daar gaat gebeuren. Bij zo'n ontmoeting moeten meerdere aspecten worden besproken."

"Onder die aspecten vallen natuurlijk ook de manager, de toekomst, de spelers die worden gehaald en dat soort zaken." Op de vraag of Arsenal binnen een paar dagen na die meeting met een statement naar buiten komt, was de oefenmeester wel duidelijk. "Ja, natuurlijk."