Eerste trailer voor Star Wars: The Last Jedi

Het is tijd om het Jedi-tijdperk af te sluiten, aldus Luke Skywalker. Disney heeft voor de achtste reguliere Star Wars-film, The Last Jedi, vandaag de eerste trailer vrijgegeven.

De onthulling vond plaats tijdens de jaarlijkse Star Wars Celebration, die momenteel plaatsvindt in Orlando, Florida. De vierdaagse fanconventie was twee jaar geleden ook de locatie van een langverwachte trailer-onthulling, dus we kunnen wel zo'n beetje spreken van een beginnende traditie. Dit jaar wordt op de Celebration ook gevierd dat het dit jaar veertig jaar geleden is dat George Lucas de eerste Star Wars-film maakte.

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi is in bioscopen te zien vanaf 15 december. In de hoofdrollen keren Mark Hamill, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver en natuurlijk de in december overleden Carrie Fisher terug. Ook Domhnall Gleeson, Andy Serkis en Gwendoline Christie zijn weer te zien, naast Laura Dern en Benicio del Toro. De film is geregisseerd door Rian Johnson, die eerder Looper en een aantal afleveringen van Breaking Bad regisseerde.