Vitesse houdt stand en is bekerfinalist

Vitesse staat in de finale van de KNVB Beker. De Gelderlanders nemen het daarin op tegen SC Cambuur of AZ. Een Europees ticket is daarmee binnen handbereik.

Vitesse leunt dit seizoen al veel vaker op Lewis Baker. De Chelsea-huurling bleek ook dit keer onmisbaar voor de Arnhemmers. Dat toonde hij al in de dertiende minuut toen hij met een verdekt schot de bal achter Roy Kortsmit werkte.

Het bleef daarna lang stil. Onder meer Milot Rashica had de 0-2 op zijn schoen, maar de aanvaller mikte bij een opgelegde kans raak. Michel Breuer had Sparta Rotterdam op gelijke hoogte kunnnen koppen, maar ook hij miste zijn kans.

Toen Baker in de 73ste minuut binnenschoot op aangeven van Rashica, leek de wedstrijd gespeeld. Een minuut later werkte Guram Kashia de bal echter in eigen doel. Dat bracht de spanning meteen terug in de wedstrijd.

Sparta zette alles op alles en was in de 81ste minuut al door drie wissels heen. Onder meer Mathias Pogba werd binnen de lijnen gebracht door coach Alex Pastoor. Dat had niet het gewenste effect. Vitesse hield stand en plaatste zich voor de finale.

Vitesse houdt stand en is bekerfinalist (Pro Shots / Kay Int Veen)
Vitesse houdt stand en is bekerfinalist (Pro Shots / Kay Int Veen)