Terugkeer Prison Break blijft bij één seizoen

De terugkeer van Prison Break is waarschijnlijk eenmalig. De verhaallijnen zijn zo bedacht dat er straks geen losse eindjes zijn, zegt bedenker en scriptschrijver Paul Scheuring tegen CNN.

"Het is niet geschreven met de gedachte dat er een volgend seizoen komt", aldus Scheuring. "Bij een eventueel vervolg zou daarom een geheel nieuw verhaal moeten komen. Maar er zijn geen plannen."

Prison Break keert in april na acht jaar terug op televisie op de Amerikaanse zender FOX. Opnieuw moeten de hoofdpersonen uit een gevangenis zien te ontsnappen, al gaat het verhaal volgens Scheuring verder dan dat. "Het gaat niet alleen maar om een nieuwe gevangenis. Het gaat vooral om het ontsnappen uit een land."

Midden-Oosten
Dit keer zit het hoofdpersonage Michael Scofield (Wentworth Miller) vast in het Midden-Oosten. Zijn broer Lincoln (Dominic Purcell) schiet te hulp om hem op vrije voeten te krijgen. Ook andere bekende personages keren terug, waaronder Sara (Sarah Wayne Callies) en T-Bag (Robert Knepper).

De tv-serie werd begin 2009 stopgezet na vier seizoenen. Daarna verscheen nog een lange aflevering waarin de losse eindjes aan elkaar werden geknoopt.

Terugkeer Prison Break blijft bij één seizoen
Terugkeer Prison Break blijft bij één seizoen (Foto: BuzzE)