Strootman mogelijk geschorst na provocatie tegen Lazio

Kevin Strootman was zondag de held van AS Roma tegen rivaal Lazio, maar de volgende twee topwedstrijden moet de middenvelder wellicht aan zich voorbij laten gaan.

Strootman wordt door de Italiaanse voetbalbond mogelijk voor twee wedstrijden geschorst. In dat geval zou hij de thuiswedstrijd tegen AC Milan (maandag) en de uitwedstrijd tegen koploper Juventus (zaterdag 17 december) missen. De Oranje-international ligt onder vuur voor zijn gedrag na zijn doelpunt.

In de derby tegen Lazio opende Strootman de score voor AS Roma, waarna hij water over wisselspeler Danilo Cataldi van Lazio gooide. Die reageerde door de oud-PSV'er op de grond te gooien. Terwijl Cataldi een rode kaart kreeg, kwam Strootman toen nog weg met geel.

Italiaanse media schrijven dat de Italiaanse bond videobeelden van het incident aan het bekijken is. Het is namelijk niet duidelijk of Strootman een gele kaart kreeg voor de overdreven manier van juichen of het gooien met water. Als dat laatste het geval is, kan er een schorsing volgen.