Verhuizingsplannen Binnenhof gewijzigd

De Eerste en Tweede Kamer worden gedurende de renovatie van het Binnenhof niet op dezelfde locatie ondergebracht, zoals eerder werd aangenomen. De Tweede Kamer neemt zijn intrek aan de Bezuidenhoutseweg, in het gebouw waar nu nog het ministerie van Buitenlandse Zaken zit. De Eerste Kamer gaat naar het Lange Voorhout, naar het oude pand van de Hoge Raad. Algemene Zaken, het ministerie van de minister-president, wordt waarschijnlijk ondergebracht in het Catshuis.

Het Binnenhof wordt van 2020 tot 2025 gerenoveerd. In de vorige plannen zou AZ naar het Lange Voorhout verhuizen. De leden van de Eerste Kamer verkassen samen met een deel van de Raad van State naar het voormalige pand van de Hoge Raad, aan het Lange Voorhout. De nieuwe verhuisplannen werden woensdag naar buiten gebracht door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens Binnenlandse Zaken zijn de nieuwe plannen eenvoudiger uit te voeren. Voor de Eerste Kamer hoeft nu geen aparte ingang te worden gemaakt aan de Bezuidenhoutseweg en de beveiliging rondom het Catshuis voldoet al aan de eisen die gelden voor de premier en Algemene Zaken. Het Catshuis is alleen niet groot genoeg, maar als oplossing wordt er tijdelijke kantoorruimte gemaakt op het landgoed.

Verhuizingsplannen Binnenhof gewijzigd
Verhuizingsplannen Binnenhof gewijzigd (Foto: ANP)