Trein ontspoort na botsing met melktankauto

Rond het middaguur is bij Winsum een trein gedeeltelijk ontspoord na een botsing met een melktankauto. Dit melt RTV Noord op haar website. 

Het ongeluk gebeurde rond het middaguur. Bij de botsing vielen meerdere gewonden. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Volgens de politie kwam de melktankauto van een boerenerf af en kwam bij een onbewaakte spoorwegovergang in botsing met de trein.

Update 16:00 uur:
Elf slachtoffers van het ongeval zijn naar het ziekenhuis gebracht. In een kazerne in de buurt worden 35 lichtgewonden opgevangen. Artsen, verplegend personeel en 8 medewerkers van het rode kruis bieden daar hulp. De machinist van de trein en de bestuurder van de tankauto bleven ongedeerd, de bestuurder van de tankauto is aangehouden.

Plannen om deze overweg af te sluiten liggen al klaar, volgens Prorail. "We staan klaar om de overweg te sluiten en een alternatieve weg aan te leggen. Een overgang iets verderop gaan we beveiligen, waardoor de situatie veiliger wordt. Een noodweg zorgt ervoor dat de boerderijen aan de Voslaan bereikbaar blijven", aldus een woordvoerder.

De onderhandelingen tussen ProRail en de eigenaar van de grond duren al een tijdje. De eigenaar heeft ook al een aanbod gehad, maar gaat daar niet mee akkoord. "Het is dan uiterst vervelend dat juist tijdens de onderhandelingen zo'n ernstig ongeval plaatsvindt."

Update 13:15 uur:
Het is niet de eerste keer dat er bij deze onbewaakte overweg ongevallen plaatsvonden. Op 2 april 2014 reed een trein op een auto, waarbij de 67-jarige automobilist om het leven kwam. Op 14 oktober in datzelfde jaar werd de auto van een 24-jarige man uit de gemeente Eemsmond geschept door een trein. Na dit laatste ongeval werd een handtekeningenactie georganiseerd om Prorail te bewegen de overweg veiliger te maken.

Update 13.02 uur:
Er is één gewonde overgebracht naar het ziekenhuis. De overige gewonden worden ter plaatse behandeld. Passagiers die niet gewond zijn worden opgevangen in een boerderij vlakbij de plaats van het ongeluk. De politiehelikopter zou inmiddels ook ter plaatse zijn.

Update 12.43 uur:
Volgens de politie is de chauffeur van de tankauto ongedeerd. De hulpdiensten zijn met groot materiaal ter plaatse.

Jouw foto bij dit bericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl !