Grote updates onderweg voor Battlefield 1

EA/DICE hebben op hun Battlefield-website een bericht geplaatst over toekomstige updates, tweaks en evenementen. Zo zijn er Hardcore-servers op komst, worden er enkele forse veranderingen toegepast op de Suez-map en zit er weer een nieuw Battlefest-evenement aan te komen.

In de nieuwspost op Battlefield.com werd verder niet uitgeweid over wat de hardcore-modus precies omvat, behalve dat het gericht is op 'elite spelers'. Wellicht kunnen we dingen verwachten als geen radar, aanpassingen in health-regeneration of de toevoeging van friendly fire.

Voor wat betreft Suez komen er meer objective flags bij. De map heeft momenteel slechts drie flags, dit aantal zal verhoogd worden naar vijf. Ook wordt de 'capture area' van objectives Apple en Charlie verkleind, volgens DICE om zodoende meer dynamische matches te kunnen garanderen. Tenslotte krijgen beide teams op Suez na de update één extra gepantserd voertuig.

Verder wordt er vanaf 16 november gedurende een week een nieuw Battlefest gehouden. In deze periode worden er naast extra bonussen en battlepacks nieuwe activiteiten toegevoegd zoals community-missies, en interessanter: meer custom games. Een daarvan is Fog of War. Zoals de naam doet vermoeden gaat het hier om een deathmatch-modus in een zicht beperkende omgeving, zoals dat nu al periodiek voorkomt op bepaalde maps als gevolg van mist of zandstormen. Hierbij zal ook geen minimap worden weergegeven en zijn ook de speler-nametags uitgeschakeld.

De eerste grote update zal later deze maand worden vrijgegeven en bevat vooral een hoop 'tweaks, fixes and improvements'. Daarnaast zal vanaf die update het Rent-A-Server-programma beschikbaar gemaakt worden. Bij die update wordt ook een nieuwe custom game toegevoegd, al is het niet duidelijk of het gaat om de Fog-of-War-modus. Tenslotte wordt de eerste nieuwe gratis map, genaamd Giant's Shadow, vanaf december beschikbaar gemaakt voor alle spelers.