Weer veel informatie voor Pokmon Sun en Moon

The Pokémon Company International en Nintendo hebben veel nieuwe informatie bekendgemaakt over de nieuwste spellen in de Pokémon-serie, Pokémon Sun en Pokémon Moon, die in Europa op 23 november exclusief beschikbaar komen voor Nintendo 3DS.

De geëvolueerde vormen van de drie starters zijn onthuld. Rowlet evolueert in Dartrix, de Blade Quill Pokémon. Hij valt aan met zijn veren en heeft scherpe zintuigen. Het is een edele Pokémon die veel zorg heeft voor zijn verschijning. Torracat is de evolutie van Litten. Hij houdt van vechten en kan verborgen vijanden ontdekken. Brionne is de evolutie van Popplio. Hij is altijd vrolijk en kan in perfecte harmonie met anderen dansen. Wanneer hij danst, maakt hij ballonnen die bij zijn tegenstanders exploderen.

Nieuw is het Festival Plaza, waarin de multiplayer van de games is samengebracht. Men kan hier vechten en ruilen, maar ook verzoeken van anderen vervullen om Festival Coins te verdienen. Hiermee kun je items kopen of je Pokémon verbeteren. Hoe meer munten je verzamelt, des te hoger wordt je rang. Hierdoor komen er weer nieuwe beloningen en activiteiten beschikbaar.

Ook is Poké Pelago aangekondigd. Pokémon die zijn opgeslagen in een pc-box kunnen hier diverse eilanden onderzoeken, zichzelf trainen en schatten zoeken. Ook kun je hier nieuwe Pokémon vinden. Hoe meer Pokémon je opslaat, des te meer voorzieningen er op Poké Pelago verschijnen.

Als laatste is aangekondigd dat Mega-evoluties terugkeren (nieuwe vormen zijn nog niet bevestigd) en dat er een speciale demo-versie komt. Deze demo-versie is vanaf 18 oktober te downloaden en hierin kun je Ash-Greninja (bekend van de anime) vrijspelen en sturen naar de volledige game.

Hoe dit er allemaal uitziet, kun je zelf bekijken in onderstaande trailer. Meer informatie wordt op 13 oktober verwacht.