Meer verschillen tussen Pokemon Sun en Moon

The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe informatie bekendgemaakt over Pokémon Sun en Pokémon Moon die in Europa op 23 november beschikbaar zullen zijn voor Nintendo 3DS.

Tot de nieuwe Pokémon behoren:

Passimian
Type: Fighting
De teamwork Pokémon Passimian vallen aan door het gooien van bessen naar de tegenstanders. Ze leven meestal in groepen van 20 tot 30 Passiman, die alle gehoorzamen aan één leider. Deze stammen werken in teams om hun vaardigheden te trainen en te verbeteren. Deze Pokémon heeft de Ability Receiver, een Ability die geen enkele Pokémon eerder heeft gehad. Met de Receiver Ability kan Passimian de Ability overnemen van een medestrijder die het gevecht moet opgeven. Passimian verschijnen alleen in Pokémon Sun.

Oranguru
Type: Normal/Psychic
De wijze Pokémon Oranguru leven in eenzaamheid, diep in de bossen van Alolan en stonden vroeger ook wel bekend als de ‘mensen uit het bos'. Oranguru houden een ventilatorachtig voorwerp vast dat is gemaakt van bladeren en staan bekend als aardig voor andere Pokémon in het bos, doordat ze vaak medicijnen geven aan gewonde Pokémon of eten aan Pokémon die honger hebben. Alleen deze Pokémon kunnen de nieuwe Instruct-aanval leren, een aanval die ervoor kan zorgen dat het uitgekozen doelwit direct zijn meest recente aanval opnieuw gebruikt. Oranguru verschijnen alleen in Pokémon Moon.

De eerder bekendgemaakte Puppy Pokémon Rockruff kan evolueren tot een andere vorm, afhankelijk of je Pokémon Sun of Pokémon Moon speelt.

Lycanroc (Midday Form)
Type: Rock
In de wereld van Pokémon Sun baadt Rockruff in overvloedige hoeveelheden zonne-energie en onder invloed van Solgaleo evolueert deze Pokémon tot Lycanroc's Midday Form. Deze vorm staat bekend om zijn snelle beweging die tegenstanders in de war brengt. Als enorm trouwe Pokémon weert Lycanroc Midday Form aanvallen van tegenstanders af en valt tegelijk aan met de scherpe punten van zijn manen. Lycanroc Midday Form kan Accelerock leren, een nieuwe unieke aanval voor de Pokémon, die gegarandeerd als eerste toeslaat, door tegenstanders met snelle slagen schade toe te brengen.

Lycanroc (Midnight Form)
Type: Rock
In de wereld van Pokémon Moon baadt Rockruff in een overvloed aan maanenergie en onder invloed van Lunala evolueert deze Pokémon tot Lycanroc's Midnight Form. Deze Pokémon offert zijn eigen veiligheid op om zijn vijanden neer te slaan. Hoe sterker de tegenstander, hoe meer opgewonder Lycanroc Midnight Form wordt, zijn ogen gaan gloeien in de hitte van de strijd. Deze Pokémon heeft een groot vertrouwen in een Trainer die alle kracht uit hem kan trekken.

Ook zijn er twee Pokémon-specifieke Z-moves bekendgemaakt voor enkele favoriete Pokémon:

Pikachu
Exclusieve Z-Move naam: Catastropika
Pikachu's exclusieve Z-Move, Catastropika, is een supersterke aanval waarbij Pikachu de kracht van zijn Trainer leent, zichzelf in extra hoge elektrische energie hult en deze in zijn tegenstanders ontlaadt. Dit is Pikachu's krachtigste aanval.

Eevee
Exclusieve Z-Move naam: Extreme Evoboost
Eevee's exclusieve Z-Move, Extreme Evoboost, brengt Sylveon, Jolteon en anderen bij elkaar - elk van de acht Pokémon waar Eevee naartoe kan evolueren - en brengt hun krachten over op Eevee. Deze krachtige aanval verhoogt Eevee's Attack, Defense, Sp. Atk, Sp. Def en Speed met 2.