FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 september 2016

Haagse scholieren massaal op de vuist

Groepen middelbare scholieren zijn dinsdagmiddag in Den Haag meermalen met elkaar op de vuist gegaan. Het gebeurde op de Oostduinlaan en de Goetlijfstraat in de 'deftige' wijk Benoordenhout.

Het zou gaan om leerlingen van het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum en het Maerlant-Lyceum. Op internet zijn verschillende filmpjes te zien van de vechtpartijen.

Volgens de politie betrof het scholieren van ongeveer zestien, zeventien jaar. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen en er zijn ook geen arrestaties verricht.

Dinsdagavond komt iemand bij de politie aangifte doen. De politie hoopt dan onder andere meer te weten te komen over de aanleiding van het geweld. De wijkagent heeft contact met betrokken scholen.


Filmpje van de vechtpartij (Video: YouTube)

Haagse scholieren massaal op de vuist
Haagse scholieren massaal op de vuist (Foto: ANP)

Uitslagen KNVB Beker 20/09/2016

Dinsdagavond werden de eerste wedstrijden gespeelde van de eerste ronde uit de KNVB Beker. In dit bericht de uitslagen van de gespeelde wedstrijden met de doelpuntenmakers. 

Capelle 0 - 4 FC Groningen
 10' Hoesen 0-1
 15' Van Weert 0-2
 65' Hateboer 0-3
 75' Sorloth 0-4

FC Rijnvogels 0 - 1 SC Cambuur
 89' Barto 0-1

Rijnsburgse Boys 0 - 2 Almere City FC
 20' Arica 0-1
 81' Arica 0-2

Scheveningen 1 - 2 FC Emmen
 31' T. Peters 1-0
 33' C. Peters 1-1
 40' Siekman 1-2

JVC Cuijk 1 - 3 Telstar
 14' Ajane 0-1
 41' Mahmudov 0-2
 64' Ritzen 1-2
 90+4' Abdulahi 1-3

NAC Breda 0 - 2 VVV-Venlo
 29' Hunte 0-1
 40' Hunte 0-2

BVV Barendrecht 0 - 1 Excelsior
 26' Hasselbaink 0-1

EVV 0 - 3 RKC Waalwijk
 53' Benson 0-1
 67' Langedijk 0-2
 73' Greene 0-3

FC Den Bosch 2 - 3 FC Eindhoven
 12' Lieder 0-1
 24' Haver 1-1
 80' Lieder 1-2
 84' Blate 2-2
 87' Vloet 2-3

FC Volendam (WNS) 3 - 3 MVV Maastricht
 20' Luis Pedro 0-1
 35' Verheydt 0-2
 52' Tuijp 1-2
 62' Schroijen 1-3
 71' Tuijp 2-3
 79' Tuijp 3-3

HHC Hardenberg 2 - 2 (WNS) Jodan Boys 
 60' Van der Leij 1-0
 69' Waandels 1-1
 111' Akanioui 1-2
 113' Piljic 2-2

IJsselmeervogels 3 - 0 Achilles '29
 33' Grot 1-0
 68' Akla 2-0
 71' Van Hussen 3-0

Kozakken Boys 3 - 0 Helmond Sport
 23' Ignacio 1-0
 52' Stout 2-0
 74' Tavares 3-0

sc Heerenveen (na extra tijd) 5 - 1 De Graafschap
 67' Van Overbeek 0-1
 86' Veerman 1-1
 93' Veerman 2-1
 95' Zeneli 3-1
 102' Namli 4-1
 105' Schaars 5-1

Meer winst voor TNT-eigenaar FedEx

De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx is zijn gebroken boekjaar goed begonnen. Het bedrijf zag de winst met 3,3 procent aandikken tot 715 miljoen dollar (641 miljoen euro). Dat maakte het transportbedrijf, dat afgelopen zomer definitief eigenaar werd van TNT, dinsdag bekend.

De omzet nam in het eind augustus afgesloten eerste kwartaal met bijna een vijfde toe tot 14,7 miljard dollar. FedEx profiteerde ondanks een nog altijd niet meer dan bescheiden economische groei van hogere tarieven en een hoger volume vervoerde pakketjes. Ook hielpen kostenbesparingen de winst vooruit.

Daar stonden evenwel extra kosten tegenover in het kader van een nog lopende reorganisatie en van de overname van TNT. De integratie van de Nederlandse pakketbezorger verloopt volgens FedEx wel op rolletjes. "Wij ontdekken veel mogelijkheden om er meer aan over te houden", aldus financieel topman Alan Graf.

Meer winst voor TNT-eigenaar FedEx
Meer winst voor TNT-eigenaar FedEx (Foto: ANP)

'Russen vielen hulpkonvooi Syrië aan'

De aanval op een hulpkonvooi in Syrië maandag was het werk van Russische straaljagers. Volgens bronnen bij de Amerikaanse autoriteiten is er geen andere conclusie te trekken, aangezien twee Russische gevechtsvliegtuigen van het type Soechoj Soe-24 op het moment van de aanval zich in het luchtruim boven het konvooi bevonden.

Rusland heeft ontkend iets te maken te hebben gehad met de aanval, waarbij achttien van de 31 vrachtwagens werden verwoest. Volgens het ministerie van Defensie in Moskou waren alleen strijders van Jabat Fateh al-Sham (het vroeger Nusra Front) in de buurt van het konvooi. Met de aanval lijkt het bestand dat vorige week in Syrië inging ten dode opgeschreven.

'Russen vielen hulpkonvooi Syrië aan'
'Russen vielen hulpkonvooi Syrië aan' (Foto: ANP)

120 tips na beelden van vechtpartij op Wallen

In de zaak over de vechtpartij op de Wallen begin september, waarbij een 32-jarige man uit Voorthuizen uiteindelijk het leven liet, zijn inmiddels tegen de 120 tips binnengekomen. Dat gebeurde naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week dinsdag. Daar werden bewegende beelden getoond van de vechtpartij.

Een woordvoerster van de politie in Amsterdam sprak dinsdagavond in de uitzending van enkele waardevolle tips van getuigen. Uit de beelden vorige bleek dat de vriendengroep van de Voorthuizenaar een andere rol speelde dan eerder werd aangenomen. Zijn vriendengroep nam actief deel aan de betreffende vechtpartij, meldde de politiewoordvoerster vorige week.

Tot vorige week werd aangenomen dat het slachtoffer met zijn vrienden een ruzie tussen twee groepen op de Oudezijds Achterburgwal wilde sussen. Daarop zouden drie mannen met een volgens de politie Oost-Europees uiterlijk, zich tegen hen hebben gekeerd. Het gaat vermoedelijk om Roemenen, meldde de politiewoordvoerster dinsdag.

120 tips na beelden van vechtpartij op Wallen
120 tips na beelden van vechtpartij op Wallen (Foto: ANP)

Donner tegen afschaffen eigen risico

Vice-president Piet Hein Donner van de Raad van State is tegen het afschaffen van het eigen risico in de gezondheidszorg. "Als je dat zou afschaffen, haal je alle tien plagen van Egypte weer binnen", zegt hij tegen NRC.

"Wij zien dat de zorgkosten weer verder stijgen. Het zou verstandig zijn alle grote kosten die mensen in het leven maken, in samenhang te bekijken. Dan gaat het om woonlasten, pensioen en de ziektekosten. Want met name ouderen maken veel zorgkosten, terwijl die verder lagere lasten hebben. Zij hebben vaak hun hypotheek al afbetaald", aldus Donner in de krant.

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering. Over de kosten in de gezondheidszorg zegt Donner: "Wij hameren erop: kijk hoe je die kosten écht kunt gaan beheersen."

Donner tegen afschaffen eigen risico
Donner tegen afschaffen eigen risico (Foto: ANP)

'Max Verstappen heeft nieuw liefje'

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft een nieuw liefje. De gelukkige jongedame is volgens Omroep Brabant de Tilburgse modeblogster Roos van der Aa.

Vorige week zou de Brabantse schone enkele dagen bij Max in Monaco hebben doorgebracht. De twee zijn in een restaurant gespot samen met Nelson Piquet Jr. en diens vriendin. Tijdschrift Quote heeft de blogster telefonisch gevraagd naar haar relatie met Verstappen, maar zij reageerde slechts met: "Geen commentaar."

 

🐬🐚☀️

A photo posted by Roos van der Aa (@roosvanderaa) onJun 3, 2016 at 5:41am PDT

 

🍓🍉🍹 | Brand new look online! Check: www.stylemyday.nl #stylemyday #lookbyroos #smoothie

A photo posted by Roos van der Aa (@roosvanderaa) onAug 25, 2016 at 11:47pm PDT

Verkiezingen beëindigen problemen Labour niet

De Britse oppositiepartij Labour beslist zaterdag voor de tweede keer binnen een jaar wie de partij moet gaan leiden. Of dat nou de omstreden Jeremy Corbyn blijft of zijn uitdager Owen Smith wordt, de partij lijkt nog lang niet uit de problemen.

Corbyn won vorig jaar verrassend de leiderschapsverkiezingen met bijna 60 procent van de Labour-kiezers achter zich en geniet nog altijd het vertrouwen van een belangrijk deel van de achterban. De verwachting is dan ook dat hij zaterdag tijdens een speciaal congres in Liverpool opnieuw op het schild wordt gehesen, maar daarmee is de eenheid in de partij nog niet hersteld.

Een belangrijk deel van de Labourparlementariërs is uiterst kritisch over Corbyn, die eerder dit jaar een motie van wantrouwen in de fractie verloor met 172 stemmen tegen en 40 voor zijn leiderschap. Critici verwijten hem dat hij te lauw campagne heeft gevoerd om in de Europese Unie te blijven en vinden zijn koers te links.

Rug
De vraag is nu wat er gebeurt als Corbyn ook na zaterdag in het zadel blijft. Het is lang niet zeker dat de Lagerhuisleden zich in dat geval achter hem zullen scharen om als eenheid de strijd aan te binden met de nieuwe regering van premier Theresa May.

Veel zogeheten frontbenchers, de leden van het Labourschaduwkabinet, hebben Corbyn de afgelopen maanden de rug toegekeerd. Het zal hem grote moeite kosten voldoende kandidaten te vinden om een nieuw schaduwkabinet samen te stellen.

In Londen gaan geruchten over een mogelijke splitsing van de Labourfractie. Waarschijnlijker is het dat binnen de fractie een minifractie ontstaat. Na de eerste verkiezing vormde zich binnen Labour de groep Momentum, medestanders van Corbyn die de ruggengraat van zijn beweging vormen. Zijn tegenstanders vormen binnen de fractie mogelijk een soortgelijke groepering, waarmee een splitsing in twee nieuwe partijen kan worden voorkomen.

Verkiezingen beëindigen problemen Labour niet
Verkiezingen beëindigen problemen Labour niet (Foto: ANP)

Kanye West in tranen op podium

Een fan heeft Kanye West tot tranen geroerd. De rapper gaf een concert in Miami toen hij in het publiek een meisje spotte met een T-shirt dat was opgedragen aan Kanye's overleden moeder Donda.

Vanaf het podium richtte hij het woord tot de verraste fan: "Het meisje met het In loving memory of-T-shirt en de Runaway-tatoeage daar. Je hebt echt de tranen in mijn ogen gebracht."

Vervolgens vroeg Kanye hoe ze heette, waarop haar vrienden terug schreeuwden dat ze Krystal heet. Kanye begon daarop haar naam te zingen, waarop de rest van het publiek het overnam. Gelukkige fan Krystal plaatste het moment op social media.

Kanye's moeder Donda overleed in 2007 op 58-jarige leeftijd aan de complicaties van een plastisch-chirurgische ingreep.

Kanye West in tranen op podium
Kanye West in tranen op podium (Foto: BuzzE)

Brad Pitt beschuldigd van drugsmisbruik

Nu het Hollywoodhuwelijk van Angelina Jolie en Brad Pitt met een scheiding eindigt, beginnen Amerikaanse media meteen met speculeren over de reden van de breuk. Een bron van TMZ beschuldigt Brad Pitt van drugsmisbruik.

TMZ beweert dat Angelina Jolie de opvoedingsmethodieken van Brad Pitt zat was. De TMZ-bron voegt er aan toe dat Brad door zijn wietgebruik en mogelijk ook alcoholgebruik zijn woede niet kan beheersen. Angelina zag hierin een gevaar voor de kinderen.

Volgens een bron van CNN willen Angelina en Brad een normale scheiding in het belang van hun zes kinderen. Een vechtscheiding zal het niet worden, beweert CNN. "Ze zijn wereldberoemd, maar verder is het een scheiding zoals zoveel andere scheidingen", zegt de CNN-bron.

Pitt (52) en Jolie (41) waren sinds 2004 samen en trouwden in 2014 in Frankrijk.

Brad Pitt beschuldigd van drugsmisbruik
Brad Pitt beschuldigd van drugsmisbruik (Foto: BuzzE)

Dijkhoff: nieuw kabinet of fractieleider VVD

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) wil na de verkiezingen weer in een kabinet, of fractieleider van de VVD worden. In het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen gaat hij dat bekendmaken, bevestigt de VVD dinsdagavond.

Dijkhoff volgde vorig jaar maart Fred Teeven op als staatssecretaris. Hij kreeg vrij snel de vluchtelingencrisis op zijn bordje.

Als Dijkhoff fractievoorzitter wordt, volgt hij Halbe Zijlstra op. Die maakte al herhaaldelijk duidelijk dat hij minister wil worden in het volgende kabinet.

Dijkhoff: nieuw kabinet of fractieleider VVD
Dijkhoff: nieuw kabinet of fractieleider VVD (Foto: ANP)

Nieuwe versie macOS brengt Siri naar Mac

macOS Sierra is dinsdag door Apple vrijgegeven. Het besturingssysteem voor Apple's desktops en laptops brengt Siri naar de Mac en is gratis te downloaden door eigenaren van voor de update geschikte computers.

Siri is al vijf jaar beschikbaar op iOS-apparaten. Op de Mac is de virtuele assistent nog iets minder capabel. Integratie van apps van buitenaf, zoals Uber, werkt nog niet. Op iOS werd die functie in iOS 10 juist vorige week toegevoegd.

Behalve virtuele assistent Siri is er ook weer een verdere samenwerking met iOS-apparaten via het universele clipboard waarmee bijvoorbeeld tekst of een foto geknipt kan worden op de Mac en geplakt op een iPad of iPhone. Of andersom uiteraard. Ook synchroniseert iCloud beter tussen de verschillende apparaten. Gebruikers van een Apple Watch kunnen hun Mac met behulp van de smartwatch ontgrendelen waardoor geen wachtwoorden meer nodig zijn.

Net als op iOS heeft ook op de Mac de Foto-app een grote update gekregen.

Nieuwe versie macOS brengt Siri naar Mac
Nieuwe versie macOS brengt Siri naar Mac (Foto: BuzzT)

Dubbelslag Dennis in Eneco Tour

Rohan Dennis is de nieuwe leider in de Eneco Tour. De De Australiër won in Breda de tijdrit op 9,8 kilometer en neemt daardoor de leiderstrui over van Dylan Groenewegen.

Dennis kwam tot een tijd van 10.48 en bleef daarmee Jos van Emden vijf seconden voor. Jasha Sütterlin van Movistar werd derde, Wilco Kelderman legde beslag op de vierde plaats. Tom Dumoulin stelde teleur, de winnaar van olympisch zilver gaf twintig seconden toe en kwam niet in de top tien.

"Ik had dat laatste beetje niet. Of dat laatste beetje, twintig seconden is niet echt een beetje op dit parcours. Ik had het gewoon niet", aldus Dumoulin na afloop. Van Emden was wel tevreden met zijn tweede plaats: "Vooraf had ik niet gedacht dat ik tweede zou kunnen worden. Maar op dit terrein doe ik gewoon mee."

Belgische beleggers Volkswagen naar rechter

Een groep Belgische beleggers is met steun van belangenbehartiger Deminor een rechtszaak begonnen tegen Volkswagen. Inzet daarvan is compensatie voor de schade die zij hebben geleden door de waardedaling van hun aandelen als gevolg van het dieselschandaal, meldde Deminor dinsdag.

Ongeveer een jaar geleden werd duidelijk dat de Duitse autofabrikant zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan gesjoemel bij laboratoriumproeven om de uitstoot van dieselauto's te meten. Miljoenen auto's staan daardoor als schoner te boek dan ze daadwerkelijk zijn.

De financiële schade voor Volkswagen kan in de tientallen miljarden gaan lopen. Het aandeel is dan ook flink onderuit gegaan op de beurs in Frankfurt. Veel aandeelhouders vinden dat het bedrijf verantwoordelijk is voor het verlies dat zij daardoor hebben geleden, omdat het de affaire lang onder de pet zou hebben gehouden.

Belgische beleggers Volkswagen naar rechter
Belgische beleggers Volkswagen naar rechter (Foto: ANP)

'Interesse in delen Vodafone Nederland'

Verschillende partijen hebben zich gemeld voor de onderdelen die Vodafone Nederland moet afstoten voor zijn fusie met kabelmaatschappij Ziggo. Dat meldden ingewijden rond de kwestie aan persbureau Bloomberg.

Het gaat naar verluidt om Deutsche Telekom, Tele2 en de kleinere partijen M7 Group, Fiber Nederland en De Nederlandse Energie Maatschappij. Vodafone Nederland moet van de Europese Commissie zijn afdeling voor vaste telefoonlijnen, internet en tv-diensten afstoten om goedkeuring te krijgen voor de fusie met Ziggo. De waarde van de biedingen zou minder dan 100 miljoen euro bedragen. De voorstellen moeten volgens de bronnen voor eind oktober binnen zijn en in november kan dan een winnaar worden gekozen.

Vodafone en Ziggo-moederbedrijf Liberty Global, beide in Londen gevestigd, kondigden in februari aan hun Nederlandse activiteiten samen te willen voegen.

'Interesse in delen Vodafone Nederland'
'Interesse in delen Vodafone Nederland' (Foto: BuzzT)

Zeebeving bij Japan

Een zeebeving met een kracht van 6.1 is dinsdag gemeten op 384 kilometer ten zuidoosten van Japans belangrijkste eiland, Honshu. De beving werd geregistreerd door de United States Geological Survey, een federaal wetenschappelijk instituut in de Verenigde Staten.

In maart 2011 zorgde een beving met een kracht van 9.0 op 370 kilometer ten noordoosten van Tokio op Honshu voor een tsunami. Ongeveer 16.000 mensen kwamen om. De materiële schade was aanzienlijk. Onder meer de kerncentrale bij Fukushima raakte ernstig beschadigd.

Zeebeving bij Japan
Zeebeving bij Japan (Foto: ANP)

Bassist Cliff Williams neemt afscheid AC/DC

De Britse bassist Cliff Williams neemt dinsdag afscheid van de Australische hardrockband AC/DC. De band sluit de wereldtournee af in Philadelphia. Voor Cliff Williams is dit het moment om de band te verlaten.

Cliff Williams geeft op de Facebookpagina van de band aan te stoppen met AC/DC. Hij bedankt iedereen voor de support die AC/DC kreeg tijdens de tournee. "Het publiek en de fans waren geweldig. Dat hebben we erg gewaardeerd", zegt de bassist.

Na het vertrek van Malcolm Young, Phil Rudd en Brian Johnson blijft alleen Angus Young als origineel lid over. Het vertrek van de anderen heeft echter niets te maken met het besluit van Cliff om ermee te stoppen, benadrukt de bassist. "Ik ben klaar met toeren, echt waar. En ik weet wat ik ga doen, want dat ken ik wel van tussenliggende jaren tussen de tournees. Het is nu tijd voor mezelf, tijd voor mijn familie en tijd om te chillen", zegt Cliff.

Bassist Cliff Williams neemt afscheid AC/DC
Bassist Cliff Williams neemt afscheid AC/DC (Foto: BuzzE)

'EU zal handelsverdrag met Canada tekenen'

De EU tekent op 27 oktober het vrijhandelsverdrag met Canada (CETA), voorspelt de Slowaakse minister Ivan Korcok (Europese Zaken). "Ik denk dat de regeringsleiders daar op hun top een week eerder het licht voor op groen zullen zetten", zei hij dinsdag in Brussel na overleg met zijn EU-collega's. Slowakije is sinds juli tijdelijk voorzitter van de EU.

De ministers spraken over het uitonderhandelde CETA en het omstreden verdrag met de VS (TTIP), dat nog dit jaar zou moeten worden afgerond. Vrijdag in Bratislava buigen ook de EU-handelsministers zich erover. Vooral over TTIP zullen de emoties naar verwachting hoog oplaaien. Duitsland en Frankrijk zien dat eigenlijk niet meer zitten.

EU-commissaris Cecilia Malmström verdedigde CETA dinsdag. "Canada is de Verenigde Staten niet. CETA is een handelsakkoord van de nieuwe generatie, afgesloten met een progressieve regering."

'EU zal handelsverdrag met Canada tekenen'
'EU zal handelsverdrag met Canada tekenen' (Foto: ANP)

WhatsApp laat je gebruikers taggen

Om te voorkomen dat een berichtje in een groepschat niet de persoon bereikt waar het voor bedoeld is, biedt WhatsApp hulp. De chat-app laat je nu andere gebruikers taggen door een @-teken voor hun naam te zetten, net als op bijvoorbeeld Twitter, Facebook of Instagram.

Tegelijkertijd is de maximale groepsgrootte verhoogd van 100 naar 256 deelnemers. Als je iemand tagt krijgt die persoon altijd een alert, ook als hij de groep verder op stil heeft gezet.

De nieuwe functie komt beschikbaar voor de Android- en iOS-apps. De webversie moet het zonder taggen doen.

WhatsApp laat je gebruikers taggen
WhatsApp laat je gebruikers taggen (Foto: BuzzT)

'Vader waarschuwde voor terroristische zoon'

De vader van de verdachte van de aanslagen in New York en New Jersey waarschuwde de politie twee jaar geleden al dat zijn zoon een terrorist was. Dat meldt The New York Times op basis van bronnen bij de politie.

Ahmad Khan Rahami werd in 2014 aangehouden door de politie op verdenking van het neersteken van zijn broer. Zijn vader vertelde de politie toen dat zijn zoon een terrorist was, wat ertoe leidde dat de FBI een onderzoek instelde. De vader trok zijn verklaring later echter in.

Rahami wordt ervan verdacht het brein achter drie aanslagen te zijn: In Seaside Park en Elizabeth in de staat New Jersey, en in Manhattan, het centrum van New York. Een vierde bom, eveneens in New York, ging niet af.

'Vader waarschuwde voor terroristische zoon'
'Vader waarschuwde voor terroristische zoon' (Foto: ANP)

Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden

Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden. Volgens TMZ heeft Angelina maandag de scheiding aangevraagd. Als reden voor de scheiding geeft Jolie 'onoverbrugbare verschillen' op. Dit blijkt uit de scheidingsaanvraag die ze bij de rechtbank heeft ingediend.

Het koppel heeft zes kinderen. Pitt (52) en Jolie (41) waren sinds 2004 samen en trouwden in 2014. Jolie wil volgens TMZ dat de kinderen bij haar blijven wonen. Ze wil geen co-ouderschap. Brad Pitt krijgt wat Jolie betreft een bezoekregeling.

TMZ heeft van bronnen gehoord dat Angelina het totaal niet eens is met de wijze waarop Brad de kinderen opvoedt.

De advocaat van de actrice heeft aan persbureau Reuters bevestigd dat ze uit elkaar gaan. "Dit besluit is genomen voor het bestwil van het gezin", aldus de verklaring van de advocaat. "Ze zal verder geen commentaar geven en vraagt om het gezin op dit moment zijn privacy te gunnen."

Ambassadrice
Ze zijn natuurlijk vooral bekend van de vele films waarin ze speelden, maar Jolie profileerde zich de afgelopen jaren ook in haar rol als ambassadrice voor de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. In die hoedanigheid bezocht ze talloze landen, waaronder de door oorlog verscheurde regio Darfur, in Sudan.

Jolie oogstte ook veel bewondering toen ze wereldkundig maakte dat ze beide borsten had laten afzetten, omdat ze vanwege een genafwijking in haar familie een zeer grote kans had borstkanker te ontwikkelen. Haar arts schatte de kans op borstkanker op 87 procent en die op eierstokkanker op 50 procent, vertelde ze in 2013 in The New York Times.

"Ik kies ervoor mijn verhaal niet voor mezelf te houden omdat er zoveel vrouwen zijn die niet eens weten dat ze mogelijk in de schaduw van kanker leven", schreef Jolie. "Ik hoop dat zij ook in staat zullen zijn zich genetisch te laten testen en dat als ze ook een verhoogd risico lopen, ze weten dat er serieuze opties zijn."

Ook Pitt was naast zijn werk als acteur maatschappelijk betrokken. Hij zette zich onder meer in voor de One Campaign, een organisatie die strijdt tegen armoede in de wereld. Ook is hij politiek actief. Hij maakte zich jarenlang sterk voor het homohuwelijk voordat dat vorig jaar door het Hooggerechtshof werd gelegaliseerd. Ook zette hij zich in voor de herverkiezing van president Barack Obama in 2012.

Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden
Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden (Foto: BuzzE)

CD: Periphery - Periphery III: Select Difficulty

Amper een jaar na hun imponerende dubbelalbum Juggernaut • Alpha / Omega ligt er alweer een nieuwe plaat van Periphery bij de betere platenwinkels. Periphery III: Select Difficulty is het vierde album van de band uit Bethesda, Maryland, die met deze energieke brok melomaan geweld weer duidelijk laat horen dat zij zich nog steeds in de hoogste regionen van de progressieve rock bevinden.

Plan voor meer huurhuizen vrije sector

Gemeenten kunnen straks gebieden aanwijzen waar alleen huurhuizen voor de vrije sector mogen worden gebouwd, ook als zo'n gebied niet hun eigen grond is. Minister Stef Blok (Wonen) bereidt een wetswijziging voor waardoor de gemeenten dit mogen doen, staat in een brief die dinsdag naar de Tweede Kamer is gegaan.

Er is een schreeuwend tekort aan wat duurdere maar niet al te kostbare huurhuizen, vooral bij mensen die net boven de grens voor een sociaal huis zitten. Het huidige aanbod is te klein en de prijzen zijn veel mensen te hoog. De gemeenten kunnen straks voor genoemde gebieden ook maximumhuurprijzen vastleggen in verordeningen. Ze kunnen dus zelf bekijken hoeveel huurhuizen er binnen hun grenzen nodig zijn voor welke doelgroep.

Zo hoopt Blok tot een passend aanbod te komen. De wetswijziging wordt uitgewerkt samen met het ministerie van Infrastructuur.

Plan voor meer huurhuizen vrije sector
Plan voor meer huurhuizen vrije sector (Foto: ANP)

Energieleveranciers duidelijker over kosten

Energieleveranciers informeren klanten beter dan voorheen over de voorwaarden en kosten van hun contracten. Ook kan het aanbod van verschillende aanbieders beter worden vergeleken. Dat concludeerde toezichthouder ACM dinsdag na eigen onderzoek.

De toezichthouder riep de sector eind 2014 op om met duidelijke prijsinformatie te komen en pleitte daarbij voor uniforme begrippen en een vermindering van het aantal prijselementen. De organisatie is blij met de slagen die zijn gemaakt, maar ziet nog ruimte voor verbetering bij de jaar- en eindafrekening van energieleveranciers. Die kunnen duidelijker en begrijpelijker worden.

De ACM heeft de energieleveranciers nu gevraagd de jaar- en eindafrekening transparanter te maken. Consumenten die met onduidelijke rekeningen zitten, worden opgeroepen hier melding van te maken.

Energieleveranciers duidelijker over kosten
Energieleveranciers duidelijker over kosten (Foto: ANP)

Overijssel wil NAM stoppen via rechter

Gedeputeerde Staten van Overijssel stappen naar de rechter om de injectie van afvalwater in de bodem door de NAM te stoppen. De provincie noemt de activiteiten van de NAM "onzorgvuldig en ongewenst" en kondigde dinsdag een kort geding aan.

De NAM meldde vrijdagavond de oliewinning in Drenthe weer op te starten. Bij deze oliewinning komt veel zout water naar boven dat bovendien met chemicaliën vervuild is. Dat water wordt in lege gasvelden in de Overijsselse bodem opgeslagen. Daartegen maakt de provincie nu bezwaar.

Eerder riepen Statenleden de provincie al op naar de rechter te stappen. Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend.

Overijssel wil NAM stoppen via rechter
Overijssel wil NAM stoppen via rechter (Foto: ANP)

Tinder en Spotify gaan relatie aan

Tinder laat zijn gebruikers potentiële dates selecteren op basis van muziekvoorkeur. De dating-app is daarvoor een samenwerking met muziekdienst Spotify aangegaan, maakten de bedrijven dinsdag bekend.

Met gekoppelde Tinder- en Spotify-accounts kan Tinder potentiële partners nu ook suggereren op basis van gemeenschappelijke muziekkeuze. Daarnaast geeft je muzieksmaak ook een manier om beoordeeld te worden door anderen. Het is ook mogelijk om een eigen nummer te kiezen dat het beste weergeeft wie je bent.

De Spotify-mogelijkheid is per direct beschikbaar voor Tinder-gebruikers in alle 59 landen waar Spotify actief is.

Tinder en Spotify gaan relatie aan
Tinder en Spotify gaan relatie aan (Foto: BuzzT)

'België en Nederland kopen samen fregatten'

België en Nederland gaan gezamenlijk twee fregatten kopen ter waarde van 1 miljard euro. Dat stelt althans de nieuwe admiraal van de Belgische marine, Wim Robberecht.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse krijgsmacht is echter nog "absoluut geen sprake van politieke besluitvorming". "Wel wordt serieus gesproken over die optie", aldus de zegsvrouw. "Dat is ook logisch gezien de jarenlange samenwerking op marinegebied." Het zou de eerste keer zijn dat beide landen samen zo'n grote militaire investering doen.

"We werken al twintig jaar samen met de Nederlanders op het gebied van onderhoud en planning", zei Robberecht dinsdag tegen de Vlaamse omroep VRT. "En nu gaan we voor het eerst ook samen de schepen vervangen."De marinebaas sluit niet uit dat andere Europese landen bij de aankoop worden betrokken.

'België en Nederland kopen samen fregatten'
'België en Nederland kopen samen fregatten' (Foto: ANP)

Sesamstraat komt met jubileumfilm

Sesamstraat komt ter gelegenheid van het veertigjarige jubileum met de film 'Sesamstraat viert feest!' In deze film van vijftig minuten zijn populaire scènes uit de afgelopen veertig jaar Sesamstraatgeschiedenis te zien met de acteurs van nu en gastactrice Martine Bijl.

Elmo speelt de hoofdrol in de film. Hij neemt de kijkers mee langs hoogtepunten en bijzondere momenten van het langstlopende Nederlandse kinderprogramma. Tijdens zijn reis gaat hij samen met de kijkers op zoek naar verschillende voorwerpen die hem toegang geven tot het feest in Sesamstraat.

Sesamstraat viert feest! is in de herfstvakantie, van 17 tot en met 23 oktober, te zien op een groot scherm in Beeld en Geluid in Hilversum. In de kerstvakantie wordt de jubileumfilm uitgezonden op NPO Zappelin.

Sesamstraat komt met jubileumfilm
Sesamstraat komt met jubileumfilm (Foto: BuzzE)

Kleine groep Amerikanen bezit helft wapens

Een relatief kleine groep van 1,6 miljoen wapenbezitters in de Verenigde Staten bezit ongeveer de helft van alle 264 miljoen vuurwapens die in het land in omloop zijn. Sommige particulieren bezitten wel 140 pistolen en geweren. In de VS groeit het totale wapenbezit gestaag.

Twintig jaar geleden waren in Amerika nog 194 miljoen vuurwapens in privébezit, blijkt uit een studie van de universiteiten Harvard en Northeastern. Momenteel hebben 55 van de circa 320 miljoen Amerikanen een wapen. Van dat aantal bezit 3 procent 133 miljoen wapens.

Deze relatief kleine groep bezit gemiddeld zeventien wapens per persoon. Het aantal vrouwen in deze groep groeit. Zelfverdediging is hun motief voor de aanschaf van schiettuig. Toenemende maatschappelijke angst zorgt voor toenemend wapenbezit, staat in de studie.

Elk jaar sterven in de VS naar schatting 30.000 mensen door kogels. Van hen plegen er 20.000 zelfmoord. Jaarlijks worden 400.000 pistolen en geweren gestolen.

Kleine groep Amerikanen bezit helft wapens
Kleine groep Amerikanen bezit helft wapens (Foto: ANP)

Fors meer verkeersboetes uitgedeeld

Automobilisten die de verkeersregels aan hun laars lapten, zijn de afgelopen maanden een stuk vaker tegen de lamp gelopen. Tussen mei en augustus van dit jaar constateerden flitspalen en agenten in totaal 3,39 miljoen verkeersovertredingen. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 2,76 miljoen. Een stijging dus van bijna 23 procent, bleek dinsdag uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Veruit de meeste boetes (2,9 miljoen) werden uitgedeeld voor te hard rijden. Flitspalen zijn verantwoordelijk voor het gros van de registraties. Slechts zo'n 109.000 overtredingen werden door agenten geconstateerd.

Als op jaarbasis net zoveel overtredingen worden geconstateerd als de afgelopen vier maanden, dan komt het totaal net boven de 10 miljoen uit. Ter vergelijking: in heel 2015 constateerde de politie ruim 7,9 miljoen verkeersovertredingen. Een jaar eerder waren dat er 8,3 miljoen.

Fors meer verkeersboetes uitgedeeld
Fors meer verkeersboetes uitgedeeld (Foto: ANP)

Suicide Squad gaat Winter Soldier voorbij

In de wereld van Marvel en DC, voor wat betreft films, zit het publiek de penningmeesters van de filmstudio's voortdurend op de vingers te kijken. Want we vinden het maar wat leuk om op basis van opbrengsten te kunnen bepalen wie er beter is. DC's meest recente film, Suicide Squad, doet het in dat licht vooralsnog niet zo heel slecht.

De film van David Ayer ging in de afgelopen anderhalve maand qua opbrengsten Captain America: The Winter Soldier voorbij. Dat wil zeggen dat Suicide Squad in die korte periode meer heeft opgebracht dan deze Marvel-titel in twee jaar. Om precies te zijn bracht Suicide Squad tot nu toe 644,4 miljoen euro op, versus 640,5 miljoen voor Winter Soldier. Dat is opmerkelijk, mede omdat de kritieken voor Winter Soldier nog altijd worden gezien als vele malen beter dan die van Suicide Squad: Marvel bereikte op Rotten Tomatoes een rating van 89%, terwijl Suicide Squad is blijven steken bij 26%. Overigens liggen op deze site de gebruikersscores minder ver uit elkaar (92% tegenover 67%), maar ook die waardering is voor de DC-titel flink lager.

Suicide Squad_Smith_Robbie

DC is drie films gevorderd in hun Extended Universe (tegenover dertien voor Marvel), maar vooralsnog heeft de thuisstal van Batman, Superman en Wonder Woman nog geen hoge ogen weten te gooien bij critici en publiek. Over alledrie de films is vanuit beide kampen veel op te merken geweest, met als belangrijkste punt de (te) donkere toonzetting en de, met name voor de films die dit jaar verschenen, rommelige wijze van vertellen.

Marvel, aan de andere kant, vertoont steeds minder tekenen van originaliteit, nu ze een vorm hebben gevonden waarmee ze goed weten te scoren. Mogelijk verandert dit met Doctor Strange, dat eind oktober verschijnt. Deze film breidt het Marvel Cinematic Universe verder uit, door een multiverse en magie te introduceren. De volgende titel van DC is Wonder Woman, een origineverhaal over een bewoonster van een eiland waar alleen vrouwen leven, die haar eerste stappen maakt in de wereld van de man. Wonder Womans introductie vond eerder dit jaar plaats in Batman v Superman: Dawn of Justice. In Wonder Woman, dat in juni verschijnt, zal de tijd daarom een stukje terugdraaien, om precies te zijn naar de Eerste Wereldoorlog.

'Begroting voldoet niet helemaal aan Europese regels'

De begroting voor 2017 voldoet niet geheel aan de Europese begrotingsregels. Door extra uitgaven verbeteren de overheidsfinanciën volgend jaar waarschijnlijk niet zo sterk als de Europese Commissie eerder voorschreef, concludeerde de Raad van State dinsdag. De afwijkingen blijven echter beperkt en kunnen niet als "significante afwijking" worden aangemerkt.

Brussel gaf Nederland eerder dit jaar de opdracht het structurele overheidssaldo met 0,4 procentpunt te verbeteren. Het structurele saldo is het verschil tussen de uitgaven en de inkomsten van de overheid, waarbij wordt gecorrigeerd voor de schommelingen in de ontwikkeling van de economie. De verbetering blijft volgens de nieuwste ramingen echter beperkt tot 0,1 procentpunt.

Die afwijking ontstaat doordat de regering in deze begroting extra uitgaven heeft ingepland, onder meer om de koopkracht te verbeteren. Die uitgaven passen eigenlijk niet binnen de begrotingsregels die de regering de afgelopen jaren hanteerde. Als die regels waren gehandhaafd had de begroting voor 2017 waarschijnlijk wel aan de Europese regels voldaan, aldus de adviseurs van de Raad van State.

'Begroting voldoet niet aan Europese regels'
'Begroting voldoet niet aan Europese regels' (Foto: ANP)

Xbox One S Minecraft Favorites-bundel aangekondigd

Vandaag is een nieuwe Xbox One S bundel aangekondigd: De Xbox One S Minecraft Favorites bundel.

De Minecraft bundel bevat de Xbox One S met 500GB ruimte. Daarnaast bevat de bundel downloadcodes voor de game Minecraft: Xbox One Edition, Minecraft: Xbox One Edition Favorites Pack, Minecraft: Xbox One Edition Builder’s Pack, Minecraft: Windows 10 Edition Beta en een 14-dagen Xbox Live Gold lidmaatschap.

De bundel zal vanaf 11 oktober in Nederland verkrijgbaar zijn bij deelnemende retailers. Een europrijs is niet gegeven, we moeten het doen met 299,99 dollar. Daar gaat vast een euroteken voor staan.

Minecraft Xbox One S bundel

Hartscan hield Van Aanholt van spelen

Patrick van Aanholt bleef zondag vanwege zorgen over zijn hart aan de kant bij Sunderland, dat verloor van Tottenham Hotspur (1-0). Dat heeft manager David Moyes dinsdag bevestigd. De Schotse coach wilde maandag nog niets kwijt over het mysterieuze passeren van de Oranje-international. Tegenover Sky Sports laat Moyes een dag later echter weten dat de 26-jarige Van Aanholt niet startte op advies van de Engelse voetbalbond (FA).

De bond had de resultaten van een hartscan van Van Aanholt ingezien en Sunderland werd een kwartier voor aanvang van het duel geinformeerd. Van Aanholt was op dat moment al bezig met zijn warming-up en kreeg het nieuws te horen van teamgenoot Jason Denayer. De linksback uit 's Hertogenbosch reageerde furieus op het besluit.

Meer verschillen tussen Pokemon Sun en Moon

The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe informatie bekendgemaakt over Pokémon Sun en Pokémon Moon die in Europa op 23 november beschikbaar zullen zijn voor Nintendo 3DS.

Tot de nieuwe Pokémon behoren:

Passimian
Type: Fighting
De teamwork Pokémon Passimian vallen aan door het gooien van bessen naar de tegenstanders. Ze leven meestal in groepen van 20 tot 30 Passiman, die alle gehoorzamen aan één leider. Deze stammen werken in teams om hun vaardigheden te trainen en te verbeteren. Deze Pokémon heeft de Ability Receiver, een Ability die geen enkele Pokémon eerder heeft gehad. Met de Receiver Ability kan Passimian de Ability overnemen van een medestrijder die het gevecht moet opgeven. Passimian verschijnen alleen in Pokémon Sun.

Oranguru
Type: Normal/Psychic
De wijze Pokémon Oranguru leven in eenzaamheid, diep in de bossen van Alolan en stonden vroeger ook wel bekend als de ‘mensen uit het bos'. Oranguru houden een ventilatorachtig voorwerp vast dat is gemaakt van bladeren en staan bekend als aardig voor andere Pokémon in het bos, doordat ze vaak medicijnen geven aan gewonde Pokémon of eten aan Pokémon die honger hebben. Alleen deze Pokémon kunnen de nieuwe Instruct-aanval leren, een aanval die ervoor kan zorgen dat het uitgekozen doelwit direct zijn meest recente aanval opnieuw gebruikt. Oranguru verschijnen alleen in Pokémon Moon.

De eerder bekendgemaakte Puppy Pokémon Rockruff kan evolueren tot een andere vorm, afhankelijk of je Pokémon Sun of Pokémon Moon speelt.

Lycanroc (Midday Form)
Type: Rock
In de wereld van Pokémon Sun baadt Rockruff in overvloedige hoeveelheden zonne-energie en onder invloed van Solgaleo evolueert deze Pokémon tot Lycanroc's Midday Form. Deze vorm staat bekend om zijn snelle beweging die tegenstanders in de war brengt. Als enorm trouwe Pokémon weert Lycanroc Midday Form aanvallen van tegenstanders af en valt tegelijk aan met de scherpe punten van zijn manen. Lycanroc Midday Form kan Accelerock leren, een nieuwe unieke aanval voor de Pokémon, die gegarandeerd als eerste toeslaat, door tegenstanders met snelle slagen schade toe te brengen.

Lycanroc (Midnight Form)
Type: Rock
In de wereld van Pokémon Moon baadt Rockruff in een overvloed aan maanenergie en onder invloed van Lunala evolueert deze Pokémon tot Lycanroc's Midnight Form. Deze Pokémon offert zijn eigen veiligheid op om zijn vijanden neer te slaan. Hoe sterker de tegenstander, hoe meer opgewonder Lycanroc Midnight Form wordt, zijn ogen gaan gloeien in de hitte van de strijd. Deze Pokémon heeft een groot vertrouwen in een Trainer die alle kracht uit hem kan trekken.

Ook zijn er twee Pokémon-specifieke Z-moves bekendgemaakt voor enkele favoriete Pokémon:

Pikachu
Exclusieve Z-Move naam: Catastropika
Pikachu's exclusieve Z-Move, Catastropika, is een supersterke aanval waarbij Pikachu de kracht van zijn Trainer leent, zichzelf in extra hoge elektrische energie hult en deze in zijn tegenstanders ontlaadt. Dit is Pikachu's krachtigste aanval.

Eevee
Exclusieve Z-Move naam: Extreme Evoboost
Eevee's exclusieve Z-Move, Extreme Evoboost, brengt Sylveon, Jolteon en anderen bij elkaar - elk van de acht Pokémon waar Eevee naartoe kan evolueren - en brengt hun krachten over op Eevee. Deze krachtige aanval verhoogt Eevee's Attack, Defense, Sp. Atk, Sp. Def en Speed met 2.

Tranentrekkende afsluiter TGS

Sony levert ons met hun afsluiting van de Tokyo Game Show een werkelijk waar tranentrekkende hommage aan Team Ico (en een prachtig testament aan sepia).

Team Ico, met sinds 2001 maar liefst 2(!) games op hun naam en met een derde game op komst (al hangt het geloof wat mij betreft nu ergens tussen 'Bestaat God' en 'Half-Life: Episode 3') vond Sony het hoog tijd om deze studio in het zonnetje te zetten en tegelijkertijd na de speelbare demo (die op zijn zacht gezegd ietwat teleurstelde) de hype voor The Last Guardian weer wat aan te wakkeren.

Leuk om te vermelden is dat dit filmpje weer de schoonheid van sepia aantoont (<haha), dus nee, elke fotografiestudente ever, dit betekent niet dat elk willekeurig object in de wereld in sepia fotograferen opeens creatief is.

Koning leest troonrede voor

Koning Willem-Alexander leest in de Ridderzaal de troonrede voor. Na een korte rit door het centrum van Den Haag kwam de Glazen Koets met de koning en koningin Máxima aan op het Binnenhof. Prinses Beatrix stond bij het Mauritshuis te kijken hoe de koets voorbij reed.

De toespraak wordt gehouden tijdens de verenigde vergadering van de Staten-Generaal. Behalve parlementariërs zijn ook alle ministers en staatssecretarissen aanwezig. In de Ridderzaal zitten ook veel ambassadeurs. In de troonrede maakt het kabinet de belangrijkste plannen voor het komend jaar bekend. Veel van die plannen zijn de afgelopen weken al uitgelekt. Dat gebeurde de afgelopen jaren ook al.

Nederland staat er volgens koning Willem-Alexander beduidend beter voor dan een aantal jaren geleden. Dat heeft hij dinsdag uitgesproken in de troonrede. Volgens de koning doet Nederland weer mee in de kopgroep van Europa. Hij noemt dat een "collectieve prestatie".

Crisis
"Politieke tegenstellingen werden overbrugd en verschillende maatschappelijke belangen zijn met elkaar verenigd. Nog niet eerder waren zoveel grote hervormingen tegelijk in gang gezet. Vaak met de steun van oppositiepartijen en maatschappelijke organisaties."

De koning sprak uit dat de financiële crisis achter ons ligt. Hij herinnerde eraan dat verworvenheden enkele jaren geleden onder druk stonden. Hij noemde de krimpende economie, het stijgende begrotingstekort en de toenemende werkloosheid. Daarbij daalden de huizenprijzen, dreigde de AOW onbetaalbaar te worden en stegen de zorgkosten rap.

Waarden respecteren en naleven
Mensen die in Nederland willen wonen, moeten bereid zijn de taal te leren en een actieve bijdrage te leveren. Dat zei koning Willem-Alexander dinsdag in zijn troonrede. "Iedereen die in ons land wil wonen, moet deze waarden respecteren en naleven'', zei de koning. "Aan grondwettelijk vastgelegde normen kan niet worden getornd en tegen intimidatie en geweld wordt hard opgetreden.''

Terug naar paleis Noordeinde
Na het voorlezen van de troonrede reden koning Willem Alexander en koningin Máxima in de Glazen Koets terug naar paleis Noordeinde. Ook hierbij werden ze weer toegejuicht door duizenden enthousiaste mensen.

Prinses Beatrix stond ook bij het vertrek van het Binnenhof buiten bij het Mauritshuis te kijken hoe de koets, met daarin haar zoon en schoondochter, voorbijreed.

Op het paleis volgt de traditionele balkonscène, waarbij de koninklijke familie naar het publiek zwaait. Hierbij zijn ook prins Constantijn en prinses Laurentien aanwezig.

Dijsselbloem met begroting in de kamer
Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) heeft dinsdagmiddag de begroting voor volgend jaar met de bijbehorende toelichting, de zogenoemde miljoenennota, aangeboden aan de Tweede Kamer. Het is de laatste begroting van het kabinet Rutte, omdat er volgend jaar maart verkiezingen zijn.

De Prinsjesdag-stukken zaten traditiegetrouw in een koffertje met de tekst: derde dinsdag in september.

"We hebben nog niet het hele herstel gehad dat we nodig hebben. Voor veel mensen is het herstel nog bezig. We zijn er nog niet'', zei Dijsselbloem kort voor de overhandiging van de begroting.

Rutte: eerste zin troonrede meteen kernzin
De eerste zin van de troonrede was meteen de kernzin: Nederland heeft weer vaste grond onder de voeten.

Dat benadrukte premier Mark Rutte dinsdag meteen na de troonrede. "Ik ben blij dat het harde werken van veel mensen in Nederland zich uitbetaalt: de economie groeit en er zijn veel banen bijgekomen. Door het economisch herstel en de gezonde overheidsfinanciën is er weer ruimte om te investeren.''

Rutte benadrukt dat de koopkracht van heel veel Nederlanders er volgend jaar op vooruit gaat. En met de instabiele wereld om ons heen is het belangrijk om structureel extra geld vrij te maken voor veiligheid en defensie, aldus de minister-president.

"We hebben er samen voor gezorgd dat Nederland er bovenop is gekomen. Zo doen we dat in Nederland, we helpen elkaar en werken samen om problemen op te lossen. Het is één van de waarden die Nederland een sterk land maken. Ook dat was een belangrijk thema in de troonrede: de waarden die we met elkaar delen en die we altijd moeten onderhouden en verdedigen."

CDA: Boekhouders blij, samenleving onzeker
"De boodschap van dit kabinet staat in schril contrast tot wat de mensen in Nederland dagelijks ervaren'', zegt oppositiepartij CDA in reactie op de dinsdag uitgesproken troonrede. "De problemen op de arbeidsmarkt, de onzekerheid over pensioenen en de manier waarop we met elkaar omgaan blijven allemaal liggen.''

De conclusie is volgens het CDA dat "de boekhouders blij zijn, maar de samenleving onzeker en verweesd achter blijft''.

Het CDA wil dat er veel meer aandacht komt voor het handhaven van onze normen en waarden. "Door het gezag van de politie op straat te herstellen, de invoering van de dienstplicht en organisaties te verbieden die onze democratie niet accepteren en willen bestrijden.''

Wilders: Ik dacht dat ik in de Efteling zat
"Ik dacht dat ik in de Efteling zat, in plaats van in de Ridderzaal.'' Zo reageerde PVV-leider Geert Wilders dinsdag op de troonrede. Volgens hem vertelt het kabinet daarin sprookjes, die niets met de werkelijkheid te maken hebben. "Ik denk dat die er totaal anders uitziet.''

Volgens hem hebben "de mensen gezien dat het land is afgebroken''. Hij doelde hier onder meer op de veranderingen in de zorg en op de huurverhogingen. "De mensen zijn kaalgeplukt.'' Ook wees hij naar de toestroom van asielzoekers: "We raken ons land bijna kwijt. Dat heeft dit kabinet gedaan.''

SP: Wij van WC-eend
"Het een beetje een wc-eendverhaal: kijk eens hoe goed we het zelf gedaan hebben", zegt SP-leider Emile Roemer over de troonrede.

Roemer denkt dat de meeste mensen zich er niet in hebben herkend. "Iedereen denkt: hoezo het gaat goed met de zorg, ik kan de rekeningen niet meer betalen. En de tweedeling van de samenleving, daarover is nauwelijks iets terug te horen in de troonrede. Dat is bijna gênant, als je ziet dat heel veel mensen die zorgen elke dag zien. De tweedeling tussen rijk en arm en tussen moslims en niet-moslims, niks of nauwelijks iets van in de troonrede. Dat kan eigenlijk echt niet. ''

D66: veel gejuich
Alexander Pechtold van D66 is wel blij met het economisch herstel, maar "er zijn nog steeds hartstikke veel werklozen, twee keer zoveel als voor de crisis''.

Hij vindt het dan wel prima dat het kabinet actie onderneemt om de koopkracht te repareren, maar waarom er dan van deze middelen een half miljard naar de werkende middenklasse gaat, begrijpt hij niet.

Helemaal boos is hij over een bezuiniging voor 200 miljoen op scholen. "D66 doet een keertje niet mee, en er wordt weer bezuinigd op scholen!''

PvdA: Verbetering
De economische crisis lijkt achter ons te liggen, maar er profiteren nog te weinig mensen van. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom dinsdag in reactie op de troonrede. "Nu gaat het iets beter, maar ik ben pas tevreden als iedereen dat kan merken en daarvoor moet nog veel gebeuren."

Hij is vooral blij dat er in de begroting van volgend jaar geld wordt vrijgemaakt voor de bestrijding van armoede onder kinderen. "Dat is een van de meest schrijnende situaties in dit land'', zei Samsom tegen de NOS. "Er wordt 100 miljoen euro vrijgemaakt voor deze vorm van armoedebestrijding."

Samsom zei verder dat het eigen risico in de zorg omlaag moet. Dat gebeurt niet meer in deze laatste begroting van het kabinet-Rutte II.

VVD: Nu de vruchten plukken
"Het land stond er niet goed voor, er zijn veel hervormingen geweest en mensen hebben dat in hun portemonnee gevoeld. Nu de economie weer op orde is, kunnen we de vruchten gaan plukken'', zegt fractievoorzitter Halbe Zijlstra van de VVD tegen de NOS in reactie op de troonrede dinsdag.

Volgens hem heeft het kabinet van VVD en PvdA er de afgelopen periode voor gezorgd dat de economie weer op orde is. "Maar het gaat erom wat mensen zelf voelen. Als je huis nog onder water staat, of als je nog geen nieuwe baan hebt gevonden, heb je nog niet het gevoel dat de economie echt is aangetrokken.''

Het is nu de taak voor het volgende kabinet om mensen de komende jaren te laten profiteren, zegt Zijlstra. "De rottige maatregelen waren nodig om orde op zaken te stellen. We hebben ingegrepen, dat heeft pijn gedaan maar dat zorgt ervoor dat het komende kabinet in staat is mensen de voordelen weer te laten voelen. Ik ben er trots op dat dat gedaan is.''

Korpschef blij met meer ruimte voor politie
Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie is er "heel blij mee'' dat er waarschijnlijk meer geld komt voor veiligheid en de politie. Hij heeft dat dinsdag gezegd in een reactie aan het ANP na de troonrede.

Volgens Akerboom kan de politie met de extra middelen blijven doen waar ze voor bedoeld is namelijk veiligheid creëren. Over terrorismebestrijding zei Akerboom dat dit de taak is van wijkagent tot speciale eenheden. Volgens Akerboom is er straks ruimte om beide wat te versterken.

"Het is belangrijk dat ze heel dichtbij zijn en dat ze snel kunnen ingrijpen. Daarvoor heb je behoorlijk veel mensen nodig en dat dat kunnen we hiermee realiseren'', aldus de korpschef.

Witcher 3-beeldje te koop voor 680 euro

De Japanse ontwerper Prime 1 Studio heeft de handen ineengeslagen met Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED voor een nieuw project: een table-top standbeeld van onzer Geralt of Rivia, de befaamde monsterslachter uit de Witcher-games. Het hebbedingetje is met 680 euro wel wat aan de prijs, maar dan krijg je er wel ontzettend veel detail voor terug.

Het beeldje meet 26" hoog (66cm) en is voorzien van een hoogwaardige, doorschijnende hars voor levensecht effect. In het beeld is de witharige held te zien in iconische kledij en met getrokken (zilveren) zwaard, terwijl hij met één voet op een of ander geslacht gedrocht staat. Een Fiend? Chort? Of toch een Howler?

Vanaf de website sideshowtoy.com kun je het beeldje alvast (voor)bestellen, want het komt pas over een jaar officieel op de markt. Mocht je het hele bedrag niet in een keer kunnen ophoesten, dan kun je bij sideshowtoy ook een betaalplan afsluiten voor 78 euro per maand. Geralt is overigens geen onderdeel van het duurdere segment binnen Prime 1 Studio. Zo verkopen ze bijvoorbeeld ook een Optimus Prime-beeld van dik 2000 euro.

Mocht je een pre-order willen plaatsen bij deze vakmannen, klik dan hier voor meer informatie.

Lego Dimensions komt met Knight Rider en LEGO movie Batman

In februari 2017 kunnen mensen weer aan de slag met Lego Dimensions. Dan zal het aanbod namelijk weer uitgebreid worden. Het Knight Rider pack met Michael Knight en zijn wagen, K.I.T.T., zijn dan te koop. Ook is het LEGO Batman Movie story pack te krijgen met de nieuwe Robin, Batgirl en de Batwing en een Bat-Computer. Daarnaast wordt ook nog een Excalibur Batman fun pack gelanceerd.

LEGO Dimensions
LEGO Dimensions
LEGO Dimensions

Rusland zet site voor homoseksuelen op zwart

De belangrijkste website voor lesbische vrouwen, homo's, biseksuelen en transgenders in Rusland is zonder waarschuwing vooraf geblokkeerd. Een rechtbank in de Siberische stad Parabel blijkt de opdracht daartoe te hebben gegeven.

BlueSystem.ru werd dagelijks door ruim 100.000 mensen bezocht. Het team achter de site tast volledig in het duister over de vraag wie achter de blokkade zit. Op de sociale media schrijven de makers dat het Kremlin bang is voor homo's. "Misschien is de blokkade onderdeel van het repressieve systeem in Rusland."

Rusland staat volgens The MoscowTimes niet bepaald bekend als een homovriendelijk land. De European Region of the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association zet Rusland van 49 Europese landen op de 48e plaats waar het gaat om de promotie van de rechten van deze groep.

Grootste Russische gaysite op zwart gezet
Grootste Russische gaysite op zwart gezet (Foto: BuzzT)

Extra beveiliging Prinsjesdag met trucks

Op verschillende locaties in Den Haag staan dinsdag zware trucks dwars op straat geparkeerd als extra veiligheidsmaatregel, meldt de politie. Ook zijn in enkele straten grote zandzakken geplaatst. In Den Haag vindt Prinsjesdag plaats.

De zogeheten kippers, vrachtwagens voor het vervoer van bijvoorbeeld zand, zijn van de Haagse firma Knijnenburg. De maatregelen lijken te zijn genomen om een terroristische aanslag zoals in Nice op 14 juli te voorkomen. Toen reed een man in een zware vrachtwagen tientallen mensen dood.

Extra beveiliging Prinsjesdag met trucks
Extra beveiliging Prinsjesdag met trucks (Foto: ANP)

Tweede verlovingsring voor Kim Kardashian

Kanye West heeft zijn vrouw Kim Kardashian een tweede diamanten verlovingsring gegeven.

Tijdens een avondje uit in Miami maandag werd Kim gespot met een knots van een diamant om haar vinger. Een tweede diamant maar liefst, die lijkt op haar verlovingsring uit 2013. Manlief Kanye was nauw betrokken bij het ontwerp van deze massieve 15-karaats ring en ook de nieuwe ring draagt overduidelijk Kanye's stempel.

Om de aandacht te vestigen op haar ring hield de Kardashian-telg haar kleding simpel. Voor Kim standaarden dan, want dat betekent een strakke rok, kort topje en geen bh, een kledingstuk dat ze de laatste tijd schijnbaar heeft afgezworen.

Tweede verlovingsring voor Kim Kardashian
Tweede verlovingsring voor Kim Kardashian (Foto: BuzzE)

'Overheid moet nú investeren'

Nederland moet de huidige lage rente aangrijpen voor omvangrijke overheidsinvesteringen in onderzoek, onderwijs en infrastructuur. Op die manier wordt de vraag gestimuleerd en de economie versterkt, stelde hoogleraar financiële economie Sylvester Eijffinger dinsdag in een reactie op de kabinetsplannen die op Prinsjesdag worden gepresenteerd.

"Nu het overheidstekort én de rente zo laag zijn, is het alleen maar verstandig om meer te investeren", aldus de Tilburgse econoom. "Investeringen van de overheid in fysieke zaken, zoals wegen, bruggen en dijken, en in onderwijs en onderzoek verhogen de productiviteit. Ze zorgen voor toegevoegde waarde en maken het land welvarender."

In de begroting die dinsdag wordt gepresenteerd zakt het overheidstekort volgend jaar naar 0,5 procent van de omvang van de Nederlandse economie (bbp). Daarmee voldoet Nederland ruimschoots aan de Europese norm, die stelt dat het tekort maximaal 3 procent mag bedragen. De staatsschuld blijft vooralsnog, net als in bijna alle Europese landen, wel hoger dan de voorgeschreven 60 procent van het bbp.

Zuid-Europa
Nederland zou er echter, net als bijvoorbeeld Duitsland, goed aan doen zich niet blind te staren op een nog lager overheidstekort of een nog lagere staatsschuld, aldus Eijffinger. "De surpluslanden, zoals Duitsland en Nederland, moeten stimuleren, terwijl de tekortlanden moeten hervormen", schetste hij de gewenste verhoudingen in Europa.

Die verdeling zal echter niet snel ontstaan, aangezien juist Nederland sterk op de regels hamert, om de Zuid-Europese landen bij de les te houden. Juist daarom is het van belang om te stimuleren via investeringen, aldus Eijffinger. Daarmee is het voor iedereen aannemelijk dat de economie wordt versterkt en dat er verstandig beleid wordt gevoerd.

ECB
De hogere overheidsinvesteringen zouden ook ruimte creëren om het omvangrijke stimuleringsbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) terug te schalen. Die roept overheden zelf al jaren op om het stokje over te nemen, maar vindt daarbij weinig gehoor.

"Er wordt nu nauwelijks begrotingsbeleid gevoerd", concludeerde Eijffinger. "De stimulering loopt alleen via de ECB, zonder dat de gewenste effecten worden bereikt. Daarom moeten we verstandig zijn: investeer nu."

'Overheid moet nú investeren'
'Overheid moet nú investeren' (Foto: ANP)

AF-KLM overweegt langeafstandsprijsvechter

Luchtvaartconcern Air France-KLM bestudeert de mogelijkheid voor de oprichting van een prijsvechter voor langeafstandsvluchten. Dat zei topman Jean-Marc Janaillac dinsdag op een toeristische conferentie in Parijs.

De Franse krant Le Monde meldde maandag al op basis van ingewijden dat de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie kijkt naar een nieuwe prijsvechter voor de lange afstanden. Janaillac gaf verder aan dat het reizigersvervoer nog altijd onder druk staat door de terreurdreiging in Frankrijk. Vooral toeristen uit China, Japan en de Verenigde Staten mijden Frankrijk als vakantiebestemming, aldus de bestuursvoorzitter.

AF-KLM overweegt langeafstandsprijsvechter
AF-KLM overweegt langeafstandsprijsvechter (Foto: ANP)

'Communicatie met burger moet beter'

Als het om omstreden projecten gaat, zoals de komst van een asielzoekerscentrum, moeten gemeenten beter communiceren met omwonenden. Ze moeten zich beter voorbereiden, meer uitleg geven en beter luisteren naar wat de burgers zeggen. Dat meldt de Nationale ombudsman in een dinsdag verschenen rapport.

Ombudsman Reinier van Zutphen onderzocht de communicatie rond de bestemming van de leegstaande Prins Willem-Alexanderkazerne in Gouda, waar eerst een moskee en later een azc in zou komen. Die plannen zorgden voor veel onrust, vernielingen en ook is de burgemeester bedreigd.

Wijkbewoners hadden bij de ombudsman geklaagd dat de gemeente haar zin wilde doordrukken en dat ze over de plannen niet juist en niet genoeg waren geïnformeerd. Volgens Van Zutphen is het moeilijk voor gemeenten om draagvlak te krijgen voor een besluit dat gevolgen kan hebben voor de directe woonomgeving van mensen. Die hebben daar vragen over, of maken zich zorgen. Van Zutphen: "Gemeenten moeten met burgers het gesprek voeren over wat ze nodig hebben om een azc aanvaardbaar te maken. Omwonenden willen bijvoorbeeld uitleg over wie er komen wonen."

In het geval van Gouda heeft de gemeente vooraf niet genoeg duidelijk gemaakt of en hoe bewoners invloed konden uitoefenen. Er is niet adequaat gereageerd op signalen en verwachtingen. En er was onvoldoende regie op de communicatie waardoor onrust is ontstaan, concludeert de ombudsman.

Ombudsman: communicatie met burger moet beter
'Communicatie met burger moet beter' (Foto: ANP)

Kosten ontmanteling kerncentrales lopen op

De geraamde kosten van de ontmanteling van oude Sovjet-kernreactoren in Litouwen, Bulgarije en Slowakije zijn sinds 2010 met 40 procent gestegen tot 5,7 miljard euro. Met de kosten van definitieve berging van gebruikte nucleaire splijtstof en hoogradioactief afval erbij kan dat bedrag oplopen tot 11,4 miljard euro.

Dat blijkt uit een dinsdag in Brussel gepresenteerd rapport van de Europese Rekenkamer. Door vertragingen met de ontmanteling van de grootste kerncentrale ter wereld in Ignalina (Litouwen) en die in Kozloduy (Bulgarije) en in Bohunice (Slowakije) komt de financiering in gevaar. De EU biedt sinds 1999 financiële bijstand, die in 2020 totaal 3,8 miljard euro zal bedragen.

Vooral in Litouwen wil het niet vlotten en dreigt een financieringskloof van 1,56 miljard euro. In Slowakije is het gat 92 miljoen, in Bulgarije 28 miljoen, waarschuwt de Rekenkamer.

Kosten ontmanteling kerncentrales lopen op
Kosten ontmanteling kerncentrales lopen op (Foto: ANP)

Jan Smit wil graag bij De Toppers

Jan Smit bij De Toppers? Waarom niet, zo zegt de zanger zelf tegen dj Lex Gaarthuis van 100%NL.

"Ik heb natuurlijk al een keer of acht als gastartiest opgetreden met de mannen en dat blijft iets geweldigs. Zo'n vol stadion, iedereen die alles meezingt, ja dat blijft kippenvel. Dus als ze ooit gaan verjongen mogen ze me altijd bellen. Ja, waarom niet? Maar ik ben er nog nooit officieel voor gepeild."

Hoewel Smit al twintig jaar in de muziekbusiness zit, gaat hij nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Zo ging de Volendamse zanger voor zijn nieuwe single een samenwerking aan met Broederliefde. Het nummer staat op het nieuwe album dat hij dinsdag lanceert.

Jan Smit wil graag bij De Toppers
Jan Smit wil graag bij De Toppers (Foto: BuzzE)

Koenders: bom hulpkonvooi lijkt oorlogsmisdaad

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft het bombardement op een hulpkonvooi in de Syrische provincie Aleppo dinsdag "ten zeerste" veroordeeld. Hij meent dat de aanval "in alles lijkt op een oorlogsmisdaad".

"Een glimp van hoop is abrupt afgebroken door dit verschrikkelijke geweld", zei Koenders vanuit New York, waar hij is voor de Algemene Vergadering van de VN.

Nederland onderschrijft de oproep van de Verenigde Naties voor een onafhankelijk onderzoek. Bij het bombardement op het hulpkonvooi van het Rode Kruis vielen enkele doden. Het konvooi bestond uit 31 vrachtauto's en een mobiele kliniek.

Voor het eerst sinds het staakt-het-vuren in Syrië van vorige week kon er volgens Koenders hulp worden geboden. "Het is onacceptabel en een grove schending van humanitair oorlogsrecht als hulpverleners tot expliciet doelwit worden gemaakt", aldus Koenders. "Hulpverleners en VN-medewerkers zetten zich met gevaar voor hun eigen leven in, maar lijken totaal vogelvrij verklaard te zijn in Syrië."

Koenders:bom hulpkonvooi lijkt oorlogsmisdaad
Koenders:bom hulpkonvooi lijkt oorlogsmisdaad (Foto: ANP)

Emma Watson eist verwijdering pikante foto's

Emma Watson wil niet dat de wereld haar in een doorschijnend topje en zonder bh ziet. De Harry Potter-actrice heeft haar advocaat een brief laten schrijven naar een website die de pikante kiekjes online zette.

Celeb Jihad wist doorschijnbaar de privéfoto's van Watson te bemachtigen. De foto's zouden zijn genomen door Emma's stylist. Deze gaf de rechten van de foto's aan Emma, die nu dus het copyright bezit. Aangezien ze geen toestemming heeft gegeven om de foto's te plaatsen, overtreedt Celeb Jihad de wet, aldus Emma's advocaat.

Celeb Jihad zou evenwel niet enkel echte maar ook gesoepte plaatjes op de site hebben staan. Hoe het met deze zit is niet helemaal duidelijk. Zodra Celeb Jihad de advocatenbrief kreeg zijn de betreffende pics van de website gehaald vervangen door andere foto's. 

Van Praag wil vertrek volledige rvc betaald voetbal

KNVB-voorzitter Michael van Praag wil dat de volledige raad van commissarissen van de tak betaald voetbal opstapt. Afgelopen vrijdag stapte voorzitter Johan Lokhorst na forse kritiek van de Eredivisieclubs al op, maar volgens Van Praag moeten Simon Kelder, Henk Kivits, Johan de Kock en Ger Vermeulen, zo liet hij in RTL Late Night weten. De clubs uit de Jupiler League hebben zich inmiddels bij de kritiek aangesloten.

"Ze informeren ons nergens over. Ik vind dat iedereen van de rvc weg moet. Je kan niet werken met mensen die structureel collega's niet informeren. Ik heb dat ook gezegd tegen ze. We hebben deze week een gesprek met de nog zittende commissarissen. Dat zal een pittig gesprek worden."

Hiermee lijkt de crisis bij de tak betaald voetbal van de KNVB groter te worden. Zo vertrok bij Oranje assistent Dick Advocaat en staat assistent Marco van Basten op het punt de overstap te maken naar de FIFA. Bert van Oostveen ging weg als directeur betaald voetbal en werd opgevolgd door Gijs de Jong. Die laatste benoeming staat momenteel nog op losse schroeven, vanwege de kritiek van de Eredivisieclubs. Ook de aanstelling van Hans van Breukelen als technisch directeur werd niet te voren aan de diverse partijen gemeld.

"Ik vind het wel erg overdreven hoor. Ik hoor dingen als crisis en vrije val. Maar met 95% van de bond gaat het goed. Het begint allemaal bij het amateurvoetbal. Daar gaat het heel goed. Maar bij het betaald voetbal zijn er inderdaad een paar problemen die opgelost moeten worden." Het lijkt erop dat De Jong zijn functie als directeur betaald voetbal wel zal gaan krijgen. "Gijs wordt onterecht de dupe. Hij kan hier ook niks aan doen."

Verdacht pakketje bij politiebureau Hoogezand

Het politiebureau van het Groningse Hoogezand is dinsdagochtend gesloten vanwege de vondst van een "verdacht pakketje". Een bomexpert is naar het bureau aan de Beukenlaan gestuurd voor onderzoek.

Het pakketje ligt buiten. De experts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn ook actief in de stad Groningen. Daar zijn tientallen woningen ontruimd omdat daar op een zolder vier handgranaten zijn aangetroffen.

Verdacht pakketje bij politiebureau Hoogezand
Verdacht pakketje bij politiebureau Hoogezand (Foto: ANP)

Volkert hoeft geen psychische begeleiding meer

Volkert van der Graaf, moordenaar van politicus Pim Fortuyn, hoeft geen begeleiding meer van een psycholoog. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald.

De moordenaar van Fortuyn spande bij het gerechtshof in Den Haag een procedure aan om de voorwaarden aan zijn voorlopige invrijheidstelling af te bouwen, waaronder de eis van psychische behandeling. Volgens het hof is de psychiater van mening dat "verdere psychische begeleiding niet zinvol is".

Van der Graaf. moet wel blijven meewerken aan de evaluatie van de hem opgelegde voorwaarden. Ook moet hij zich regelmatig blijven melden bij de reclassering.

Geen psychische begeleiding Van der G. meer
Geen psychische begeleiding Van der G. meer (Foto: ANP)

Toontje Lager gaat weer touren

Toontje Lager gaat naar dertig jaar weer op tournee. Zanger Erik Mesie van de Nederlandstalige popgroep uit de jaren tachtig doet met een vernieuwde samenstelling verschillende Nederlandse podia aan.

Toontje Lager werd bekend met nummers als Stiekem gedanst en Net als in de film, die tijdens de tour ook zeker voorbij komen. Ook brengt de 'tweede editie' van de groep nieuw werk ten gehore. De kaartverkoop start zaterdag 24 september, kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia in onder meer Haarlem, Breda, Amersfoort, Vlissingen en Dordrecht.

Toontje Lager gaat weer touren
Toontje Lager gaat weer touren (Foto: BuzzE)

Systeemeisen Battlefield 1 bekendgemaakt

Battlefield 1-ontwikkelaar DICE heeft bekendgemaakt wat de systeemeisen zijn voor de pc-versie van de aanstormende WW1-shooter. Zowel de minimale als de aanbevolen systeemeisen zijn gepubliceerd.

Battlefield 1 draait op de derde generatie van de Frostbite-engine en om de settings een beetje hoog te kunnen houden moet je over aardig moderne hardware beschikken.

Minimumeisen

  • OS: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10
  • Processor (AMD): AMD FX-6350
  • Processor (Intel): Core i5 6600K
  • Geheugen: 8GB RAM
  • GPU (AMD): AMD Radeon HD 7850 2GB
  • GPU (NVIDIA): nVidia GeForce GTX 660 2GB
  • DirectX: 11.0 Compatible GPU of equivalent
  • Beschikbare schijfruimte: 50GB


Aanbevolen specificaties

  • OS: 64-bit Windows 10
  • Processor (AMD): AMD FX 8350 Wraith
  • Processor (Intel): Intel Core i7 4790 of equivalent
  • Geheugen: 16GB RAM
  • GPU (AMD): AMD Radeon RX 480 4GB
  • GPU (NVIDIA): NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
  • DirectX: 11.1 Compatible GPU of equivalent
  • Beschikbare schijfruimte: 50GB

Op velerlei verzoek gaat Battlefield 1 terug naar de old-school setting van conventionele oorlogsvoering. De bètasessies die de afgelopen tijd zijn gehouden vielen in goede smaak; aan de bètaperiode deden in totaal 13,2 miljoen mensen mee. Battlefield 1 komt op 21 otkober uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Vier plofkraken in filialen Albert Heijn

In de nacht van maandag op dinsdag zijn vier plofkraken gepleegd op geldautomaten in filialen van Albert Heijn. In Driebergen hadden de daders het gemunt op twee geldautomaten en ook in Soest en Brielle werd een automaat in een winkel van de supermarktketen opgeblazen. Drie verdachten zouden zijn aangehouden.

De daders verschaften zich eerst toegang tot de winkel en bliezen daar de geldautomaat op. De politie vindt het nog te vroeg om een verband te leggen tussen de zaken. Of er geld is buitgemaakt, is niet bekendgemaakt.

Eerder dinsdagochtend noemde een politiewoordvoerder het bij Radio M Utrecht opvallend dat de plofkraken in een paar uur tijd zijn gepleegd in een relatief klein gebied.

Vier plofkraken in filialen Albert Heijn
Vier plofkraken in filialen Albert Heijn (Foto: ANP)

Tarieven PostNL mogen flink omhoog

Het versturen van brieven kan volgend jaar flink duurder worden. PostNL mag de tarieven voor het basispakket aan postdiensten in 2017 met gemiddeld 8 procent verhogen, maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag bekend.

De toezichthouder houdt er rekening mee dat het postbedrijf steeds minder brieven te bezorgen heeft. De ACM reguleert de prijzen voor bijvoorbeeld postzegels en frankeermachinepost, omdat PostNL de enige postvervoerder in Nederland is die deze zaken aanbiedt.

Mogelijk mag PostNL bovenop het genoemde percentage nog een prijsverhoging doorvoeren. Dat kan als het bedrijf dit jaar zijn mogelijkheid om de tarieven te verhogen nog niet volledig heeft benut. Later dit jaar wordt pas echt duidelijk welke prijzen PostNL precies in het nieuwe jaar gaat hanteren. De onderneming heeft een tariefvoorstel voor 2017 gedaan. De ACM is dat nu aan het beoordelen.

Tarieven PostNL mogen flink omhoog
Tarieven PostNL mogen flink omhoog (Foto: ANP)

Star Citizen shooter-gameplay ziet er prima uit

Hoewel Star Citizen primair een space sim is, ziet de geïmplementeerde first person combat er behoorlijk gepolijst uit. De gameplaybeelden zijn vooral om het 'vision stabilization'-systeem te presenteren. Dit systeem zorgt er voor dat het hoofd van het personage niet mee stuitert tijdens het wandelen.

In de sneak peek zien we de speler een scala aan wapens showcasen en hun effect op de omgeving, de impact op vijanden, het herlaadsysteem en het richtsysteem demonstreren. Ondanks de overdaad aan motion blur ziet het er allemaal erg vloeiend uit met dank aan de CryEngine.

Star Citizen tracht om meerdere gamegenres te combineren, inclusief space trading sim, een combat simulator en een first person shooter, en dat allemaal binnen een MMO. De game is al lange tijd in ontwikkeling en is al een aantal keer uitgesteld. Enkele jaren geleden behaalde het crowdfundingproject voor Star Citizen een wereldrecord qua geworven fondsen. De teller passeerde in maart van dit jaar het onwaarschijnlijke bedrag van 110 miljoen dollar.

Jim Carrey slaat terug na beschuldigingen

Jim Carrey laat zich niet uit het veld slaan door de beschuldigingen dat hij schuld heeft aan de dood van zijn ex-vriendin Cathriona White. Zij overleed vorig jaar aan een overdosis medicijnen die de acteur zou hebben verstrekt, zo beweert White's echtgenoot Mark Burton nu.

"Wat een vreselijke schande. Het zou makkelijk zijn voor me om in een achterkamertje te verdwijnen met de advocaat van deze man en te zorgen dat dit allemaal ophoudt, maar er zijn momenten in het leven waarin je moet opstaan en je eer moet verdedigen tegen het kwaad in de wereld", laat Carrey in een verklaring aan People weten. "Deze harteloze poging om de vrouw van wie ik hield te exploiteren tolereer ik niet. Ze had al problemen voordat ik haar ontmoette en haar tragische einde was buiten ieders schuld om."

Volgens Burton, die ten tijden van White's dood nog officieel met haar getrouwd was en een rechtszaak heeft aangespannen tegen Carrey, zou de Ace Ventura-acteur zijn bekendheid gebruikt hebben om illegaal de pillen te kopen die een einde maakten aan het leven van de 30-jarige White.

Jim Carrey slaat terug na beschuldigingen
Jim Carrey slaat terug na beschuldigingen (Foto: BuzzE)

Noord-Korea bereidt rakettest voor

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft opdracht gegeven voorbereidingen te treffen voor de lancering van een nieuwe langeafstandsraket. Volgens het staatspersbureau KCNA zei Kim na een geslaagde test van een raketmotor dat daarmee "zo snel mogelijk" een satelliet moet worden gelanceerd. Eerder deze maand hield Noord-Korea een vijfde kernproef en liet het weten de techniek om een kernkop op een ballistische raket te monteren onder de knie te hebben gekregen.

De door Noord-Koreaanse media beschreven raketmotor is veel krachtiger dan wat het land tot nog toe heeft laten zien. Noord-Korea lanceerde deze maand ook drie raketten die elk zo'n duizend kilometer konden afleggen. In augustus testte het een raket die vanuit een onderzeeër kon worden gelanceerd.

De VN-Veiligheidsraad heeft de raket- en atoomproeven van Noord-Korea verboden, maar het stalinistische land trekt zich daar weinig van aan.

Noord-Korea bereidt rakettest voor
Noord-Korea bereidt rakettest voor (Foto: ANP)

Boef zegt spijt te hebben van beledigen agent

Rapper Boef zegt spijt te hebben van het beledigen van de politie. In RTL Boulevard was een filmpje te zien waarin hij op aandringen van journalist John van den Heuvel zijn excuses aanbiedt.

"Mevrouw de agenten die ik heb beledigd, mijn excuses", aldus Boef. "Ik ben niet de vieste om een fout toe te geven." Volgens de rapper zijn de excuses gemeend. "Anders zou ik het niet zeggen." De rapper gaat de komende dagen naar Marokko 'om even te ontspannen'.

Het Openbaar Ministerie legde Boef vrijdag gedragsregels op. Zo mag hij niet meer met de politie praten tenzij er een noodgeval is, en mag hij ook geen politieagenten meer filmen.

Provoceren
De 23-jarige Boef, die Sofiane Boussaadia heet, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw in Tilburg aangehouden omdat hij zich niet hield aan de aanwijzingen die justitie hem had opgelegd. Dat gebeurde enkele dagen nadat hij werd gearresteerd omdat hij van plan was een ruzie uit te vechten met rapper Para Soma in Tilburg.

Boef had de afgelopen weken in een aantal vlogs pittige en provocerende uitspraken over de politie gedaan. "Deze flikkers laten me gewoon onschuldig vastzitten", brieste hij. "Ze kunnen er niet tegen. En omdat ik tegen de recherche heb gezegd: ik neuk jouw dochter. Dat is ook zo, ik neuk haar."

De gemeente Tilburg heeft justitie ook gevraagd onderzoek te doen naar het uitkeringsverleden van 'Boef'. Hij zou mogelijk onterecht gebruik hebben gemaakt van een Wajong-uitkering.

Boef zegt spijt te hebben van beledigen agent
Boef zegt spijt te hebben van beledigen agent (Foto: BuzzE)

Eerste Oranjefans staan al langs de route

De eerste fanatieke Oranjefans zijn dinsdagochtend al vroeg langs de route van de Glazen Koets gespot. Zo staan er al belangstellenden bij Paleis Noordeinde. Een vroege vogel is er voor de 35e keer bij om straks niets van de balkonscène te hoeven missen. Het plein voor het paleis is speciaal nog een keer schoongeveegd door de reinigingsdienst van de gemeente.

De koninklijke stoet met onder anderen koning Willem-Alexander vertrekt om 13.00 uur van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof. Daar leest de koning in de Ridderzaal de troonrede voor.

Het is de eerste keer in lange tijd dat de Glazen Koets op Prinsjesdag is te zien. De Gouden Koets is enkele jaren uit de roulatie voor groot onderhoud.

Wie voor al vroeg met de trein naar Den Haag wil, heeft een probleem. Vanuit zowel Utrecht als Rotterdam rijden dinsdagochtend minder treinen naar de hofstad. Dat komt door een beschadigd spoorviaduct en door koperdiefstal langs het spoor tussen Schiedam en Den Haag. NS hoopt dat dat probleem uiterlijk 12.30 uur verholpen is.

Eerste Oranjefans staan al langs de route
Eerste Oranjefans staan al langs de route (Foto: ANP)

Kate Moss heeft genoeg van feestende vriend

Supermodel Kate Moss heeft haar vriend, graaf Nikolai von Bismarck, op straat gezet nadat hij een bende achterliet in haar appartement na een feestje. Dat meldt het Britse boulevardblad The Sun.

Volgens ingewijden worstelt de 29-jarige graaf met een alcoholverslaving en is hij na een korte opname om af te kicken toch weer aan het drinken geslagen. Kate zou Nikolai een ultimatum hebben gesteld. "Kate is woest en ze heeft er echt genoeg van en zei tegen hem dat hij orde op zaken moet stellen in zijn leven", aldus een ingewijde.

De afgelopen maanden ging het goed en dronken Nikolai en Kate beiden geen druppel maar het ging mis op hun vakantie in Griekenland in augustus, waar ze beiden werden gezien met een fles wijn. Daarna is Nikolai weer aan de drank geraakt. Het 42-jarige supermodel is het nu dus zat: "Nikolai kon zijn tas inpakken. De boodschap van Kate is duidelijk", aldus een bron tegen The Sun.

Het is niet de eerste keer dat de relatie van het stel in zwaar weer zit. In mei zette het supermodel de jonge graaf ook al het huis uit nadat ze hem zwaar dronken thuis aantrof. Hij slaapt volgens vrienden momenteel bij zijn ouders in Londen.

Kate Moss heeft genoeg van feestende vriend
Kate Moss heeft genoeg van feestende vriend (Foto: BuzzE)

Nederlanders pessimistisch over economie

Voorafgaand aan de vierde Prinsjesdag van het tweede kabinet Rutte zijn Nederlanders nog niet erg optimistisch over de Nederlandse economie en de impact daarvan op hun eigen portemonnee. Dat blijkt uit het jaarlijkse Prinsjesdagonderzoek van de NOS, uitgevoerd door Ipsos.

Hoewel in vergelijking met vorig jaar minder Nederlanders hebben bezuinigd, is het dit jaar voor meer mensen moeilijk rondkomen. Bovendien merkt een meerderheid van de Nederlanders niets van een aantrekkende economie.

Het rapportcijfer voor het kabinet blijft in de eerste drie kwartalen van 2016 stabiel. Het kan op dit moment rekenen op een onvoldoende: een 5,2.

Er werden meer dan duizend stemgerechtigde Nederlanders ondervraagd.

Nederlanders pessimistisch over economie
Nederlanders pessimistisch over economie (Foto: ANP)

Kaarten tribute concert Prince al uitverkocht

Het tribute concert voor Prince, dat op 13 oktober wordt gehouden in Minneapolis, was binnen no-time uitverkocht. Dat meldt de Star Tribune.

"Ik was zo blij", vertelt fan Nicole Berg, die wel een kaartje wist te bemachtigen op maandag. "Goed begin van de week", vervolgt ze.

De kaartjes voor het concert ter ere van de op 21 april dit jaar overleden zanger, kostten tussen de 17 en 140 euro. Grote namen zullen optreden zoals Stevie Wonder, Christina Aguilera, Chaka Khan en John Mayer.

De optredens werden eerder verplaatst van het U.S. Bank Stadium naar het grotere Xcel Energy Center in Minneapolis om zo meer mensen de gelegenheid te geven om hun laatste eer aan Prince te bewijzen.

Kaarten tribute concert Prince al uitverkocht
Kaarten tribute concert Prince al uitverkocht (Foto: BuzzE)

Mariah Carey stopt met optreden in Las Vegas

Mariah Carey geeft volgend jaar op 13 mei haar laatste optreden in Las Vegas, zo weet Billboard.

De zangeres was sinds mei 2015 te zien in The Colloseum, het theater van het beroemde casino Caesars Palace, met haar eigen show Mariah #1 To Infinity. Tijdens de show zingt Carey al haar nummer 1 hits in chronologische volgorde.

Het contract met Caesars Palace loopt in mei 2017 af en het casino liet weten een nieuwe artiest te willen programmeren. Carey geeft de laatste reeks shows tussen 26 april en 13 mei 2017.

Kaartjes voor het laatste concert variëren tussen de 50 en 225 euro. Wat de zangeres na haar vaste plek in Las Vegas gaat doen is nog niet bekend.

Mariah Carey stopt met optreden in Las Vegas
Mariah Carey stopt met optreden in Las Vegas (Foto: BuzzE)

Venezolaan gezocht voor moord agent Bonaire

De politie op Bonaire is op zoek naar een zevende verdachte in de moordzaak op de Nederlandse agent Ferry Bakx. Deze man heeft, net als de andere verdachten die vastzitten, de Venezolaanse nationaliteit.

Dat heeft het Korps Politie Caribisch Nederland maandag gemeld. "De bevolking wordt gevraagd uit te kijken naar deze man en zo mogelijk zijn verblijfplaats te melden", schrijft de politie.

Bakx werd op 18 augustus neergeschoten tijdens een vuurgevecht met criminelen. Hij overleed later in het ziekenhuis. De man was met een collega naar een woning gestuurd waar een overval werd gepleegd.

Venezolaan gezocht voor moord agent Bonaire
Venezolaan gezocht voor moord agent Bonaire (Foto: ANP)

'Justin Bieber en Sofia Richie uit elkaar'

Justin Bieber en Sofia Richie zijn uit elkaar, meldt Us Weekly op basis van een ingewijde.

Bieber en Richie werden sinds begin augustus regelmatig samen gezien. Ook doken er foto's op van de twee waarin ze elkaar knuffelden en zoenden. "We zijn gewoon goede vrienden", liet Justin toen weten.

De liefdesrelatie bleek van korte duur: "Het begon begin deze maand wat af te koelen tussen de twee", aldus een bron. Bieber verraste in augustus Richie door haar voor haar 18e verjaardag mee te nemen op vakantie naar Mexico.

Richie sprak tijdens een interview begin deze maand met Billboard nog over de speciale band die ze heeft met de zanger: "Justin praat makkelijk, relaxt en dat soort mensen zijn moeilijk te vinden in Los Angeles", aldus Richie.

'Justin Bieber en Sofia Richie uit elkaar'
'Justin Bieber en Sofia Richie uit elkaar' (Foto: BuzzE)

Prinsjesdag: laatste begroting Rutte II

Prinsjesdag is niet alleen een ritje met een rijtuig, een hoedjesparade en een balkonscène. Het is in de eerste plaats de jaarlijkse dag waarop het staatshoofd in de troonrede de regeringsplannen voor het volgend jaar ontvouwt. Tevens wordt de Rijksbegroting gepresenteerd met de miljoenennota, de toelichting op het financiële plaatje. Het wordt dinsdag de laatste keer voor het kabinet Rutte II, want volgend jaar zijn er verkiezingen.

Koning Willem-Alexander spreekt iets na 13.00 uur de troonrede uit in de Ridderzaal. Hij wordt vergezeld door koningin Máxima. In de zaal zitten het kabinet, de leden van Eerste en Tweede Kamer, andere hoogwaardigheidsbekleders, maar ook gewone burgers. Afwezig dit jaar zijn minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Zij vertegenwoordigen Nederland deze week bij de Verenigde Naties in New York.

Om 15.00 uur is het dan de beurt aan minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) om in de Tweede Kamer de begroting en de miljoenennota aan te bieden. Hij overhandigt ze in het traditionele koffertje.

Prinsjesdag: laatste begroting Rutte II
Prinsjesdag: laatste begroting Rutte II (Foto: ANP)

'Verdachte New York geen terrorist'

De Amerikaanse autoriteiten hebben geen enkele reden om aan te nemen dat de verdachte die is opgepakt voor de aanslag in New York, betrokken is bij een terroristische cel. Dat zei Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York, in een interview met MSNBC. Door een aanslag in de uitgaanswijk Chelsea raakten zaterdag 29 mensen gewond. Ook zou de gearresteerde man betrokken zijn bij een bomaanslag in New Jersey op zaterdag.

De arrestant is de 28-jarige Ahmad Khan Rahami, die is geboren in Afghanistan. "Er is geen Rahami-cel en ook van Rahami zelf komt geen dreiging af. Dit gevaar is van de baan, maar morgen is er weer een nieuwe dag," aldus Cuomo. De verdachte zat eerder in de cel omdat hij weigerde enkele snelheidsboetes te betalen. Ook werd hij in 2014 verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij, maar dat kon echter niet bewezen worden.

Rahami is inmiddels aangeklaagd voor poging tot moord op politieagenten, aldus de Amerikaanse aanklager. Ook wordt hij aangeklaagd voor "illegaal wapenbezit en illegaal wapenbezit met een onwettig doel". Er is 5,2 miljoen dollar borg geëist. Er ligt nog geen aanklacht in relatie tot de bomaanslag.

Nadat zijn huis in Elizabeth was doorzocht, werd Rahami maandag in Linden (New Jersey) in de boeien geslagen na een vuurgevecht. Twee agenten raakten gewond. Een werd geraakt in zijn kogelwerende vest, de andere agent werd in zijn hand geschoten.

Rahami zou volgens Amerikaanse media rechten hebben gestudeerd voordat hij met zijn studie stopte. Op de middelbare school werd hij omschreven als de "clown van de klas". Niet lang geleden zou hij actief geworden zijn binnen de moslimgemeenschap. Volgens een vriend bezocht Rahami een paar jaar geleden Afghanistan.

'Verdachte New York geen terrorist'
'Verdachte New York geen terrorist' (Foto: ANP)

Paralympisch team publiek gehuldigd in Utrecht

De sporters die hebben meegedaan aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro worden dinsdag gehuldigd in TivoliVredenburg in Utrecht. Het is de eerste keer dat het Paralympische team met een publiekshuldiging wordt onthaald.

De sporters gaan naar de Domstad met een reden; Utrecht is op dit moment gastheer van de Nationale Sportweek, die van 17 tot en met 25 september plaatsvindt. Het is de dertiende keer dat de Sportweek wordt georganiseerd.

Woensdag worden de sporters die in Rio medailles hebben gewonnen ontvangen door koning Willem-Alexander en prinses Margriet op Paleis Noordeinde. Voorafgaand worden zij gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag.

Paralympisch team publiek gehuldigd in Utrecht
Paralympisch team publiek gehuldigd in Utrecht (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: nog steeds rustig

Het is dat er een nacht voorbij is, maar vandaag had qua weer net zo goed gisteren kunnen zijn. Het is weer een rustige dag, met af en toe wat zon, maar overwegend bewolkt. Het wordt vandaag maximaal 19 graden bij een matig eoostenwind. 

Zon op 07:21
Zon onder 19:44
Zonkracht

4 / 2

Nederland
 


Kiwias en Naomi waren zaterdag op het strand in Monster  (Foto: Kiwias en Naomi)
Kiwias en Naomi waren zaterdag op het strand in Monster (Foto: Kiwias en Naomi)
Kiwias en Naomi waren zaterdag op het strand in Monster  (Foto: Kiwias en Naomi)
Kiwias en Naomi waren zaterdag op het strand in Monster (Foto: Kiwias en Naomi)
Heel veel noten en andere lekkere dingen op een markt in de Turkse zon (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1839 De eerste Nederlandse spoorweg, tussen Haarlem en Amsterdam, wordt in gebruik genomen.
1870 De Val van Rome zorgt voor de volledige ineenstorting van de Kerkelijke Staat.
1932 De naam Zuiderzee wordt officieel gewijzigd in IJsselmeer.
1952 Alfred Hershey en Martha Chase tonen aan dat DNA erfelijk materiaal bevat.
1982 Een tornado vernietigt de dorpskern van Léglise, een dorp in de Belgische provincie Luxemburg.

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.

Dodelijk Russisch bloed

De reactie van VN-ambassadeur Samantha Power in de Veiligheidsraad op de handelswijze van Rusland na een fdubieuze aanval van de Amerikaanse luchtmacht op Syrische militaire stellingen van het leger van Assad. Ze beschuldigde de Russen van hypocrisie omdat deze Russen direct naar de veiligheidsraad waren gestapt. Nota bene was er door Amerika van tevoren overlegd met de Russen over deze aanval.

Migranten slaags in vluchtelingenkamp Lesbos

Bij gevechten tussen migranten in een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos zijn maandag tientallen gewonden gevallen. Er is bovendien veel schade aan tenten aangericht, zodat kampbewoners nu buiten het kamp bivakkeren, melden Griekse media en een ooggetuige.

De vlam sloeg in de pan toen Afghaanse migranten probeerden te beletten dat voedsel het kamp zou worden binnengebracht, liet een kampbewoner uit West-Afrika weten. Zij zijn het wachten in Moria beu en hopen met een collectieve hongerstaking een overtocht naar het Griekse vasteland en vervolgens toegang tot West-Europa af te dwingen. Maar vooral Syrische gezinnen in het kamp wilden de maaltijden wel degelijk aannemen en raakten slaags met de Afghanen.

Daarop vlogen stenen over en weer en sloegen kampbewoners op elkaar in met alles wat ze pakken konden.

Migranten slaags in vluchtelingenkamp Lesbos
Migranten slaags in vluchtelingenkamp Lesbos (Foto: ANP)

Disney 'racistisch' vanwege kostuum

Zucht, daar gaan we weer. Filmproducent Disney ligt onder vuur vanwege een Halloweenkostuum van de nieuwe film Moana, een film over een Polynesische prinses, dat sinds dit weekeinde te koop is. Het kostuum zou namelijk racistisch zijn.

Het Halloweenkostuum bestaat uit een bruingekleurde bodysuit met tattoos en een rieten rokje. Op Twitter zijn weer veel racismeschreeuwers aanwezig, er zou namelijk een karikatuur worden gemaakt van de Polynesische cultuur. Er zijn zelfs van die SJW-ers die het kostuum vergelijken met brownface, een Zwarte Piet-achtige karikatuur.

Het kostuum is van de Polynesische halfgod Maui, die in de film is ingesproken door acteur Dwayne Johnson. De film vertelt over een avontuurlijke tiener die met de hulp van de halfgod de oceaan over zeilt om zichzelf te bewijzen. Moana, die in Nederland wordt uitgebracht onder de titel Vaiana, lag eerder al onder vuur omdat de niet-blanke hoofdpersoon niet slank zou zijn zoals andere Disney-helden.

Disney onder vuur om kostuum film Moana
Disney onder vuur om kostuum film Moana (Foto: BuzzE)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.