Zivkovic op huurbasis naar FC Utrecht

Richairo Zivkovic zal het komende seizoen spelen in de Domstad. De 19-jarige aanvaller van Jong Ajax zal dit seizoen op huurbasis uitkomen voor FC Utrecht. 

Zivkovic speelde sinds zijn debuut in oktober 2014 elf officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin twee doelpunten. De aanvaller kwam afgelopen jaar gedurende de eerste seizoenshelft op huurbasis uit voor Willem II, daarna keerde hij terug in de selectie van Jong Ajax. Tot nu toe speelde hij veertig duels bij Jong AJax en wist daarin 27 keer te scoren.

Technisch manager Erik ten Hag is tevreden met de komst van Zivkovic. "Zivkovic is een talentvolle centrumspits, die ondanks zijn jeugdigheid al veel ervaring heeft verzameld. Hij heeft bewezen een neus voor de goal te hebben als hij op de juiste manier wordt gebruikt. Wij zijn ervan overtuigd dat hij van meerwaarde is voor FC Utrecht en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken", aldus Ten Hag. 

Ajax en FC Utrecht sloten een huurovereenkomst voor dit seizoen. Zivkovic heeft tot de zomer van 2019 nog een contract bij Ajax. 

Zivkovic hier tijdens de trainingskamp in Oostenrijk. (PRO SHOTS/Erwin Spek)
Zivkovic hier tijdens de trainingskamp in Oostenrijk. (PRO SHOTS/Erwin Spek)