Bijbels tegengeluid bij Dinoplaatjes

De aarde is ongeveer 6000 jaar oud en de dinosaurussen hebben samen met de mens geleefd. Tijdens de zondvloed zijn de dino en de mens samen meegevaren met de Ark van Noach. En "de evolutietheorie is wel algemeen geaccepteerd, maar dat betekent niet dat we daar geen vraagtekens bij kunnen plaatsen." DNA en koolstofdatering? Dat zal wel een grap van god zijn om de gelovigen in verwarring te brengen.

Tenminste, dat is de overtuiging van de iniatiefnemers van Dinodino.nl, een website die "een beter beeld geeft van de "ware" geschiedenis van dinosaurussen". Dat dit indruist tegen allerlei wetenschappelijk onderzoek is niet belangrijk, het staat tenslotte in een eeuwenoud sprookjesboek en dus is het waar. Op de website staan artikelen en filmpjes met uitleg van de christelijke visie op dinosaurussen. De dinoplaatjes van Albert Heijn zijn de aanleiding voor de website. Volgens de iniatiefnemers zijn deze kaartjes te veel gericht op de evolutietheorie.

Een van de initiatiefnemers van de website is Frans Gunnink. "Mijn zoon is helemaal weg van dino's en verzamelt de AH-plaatjes. Hij vroeg zich alleen af hoe het nu kan dat op de kaartjes staat dat ze miljoenen jaren geleden uitgestorven zijn."

Volgens Gunnink is er volop bewijs dat dino's en mensen tegelijkertijd geleefd hebben: "Kijk naar draken, de beschrijvingen uit de Middeleeuwen komen behoorlijk overeen met het huidige beeld van dino's. En dat terwijl er toen nog geen fossielen van gevonden waren."

Dat de grote reptielen uitgestorven zijn, ligt volgens hem vooral aan de mens. Door de steeds toenemende bevolking zouden dino's als de Tyrannosaurus en de Velociraptor zijn uitgeroeid. "Vergelijkbaar met hoe het vroeger in Nederland is verlopen met de wolf", zegt hij.


Terug naar de wereld van de dino's met Freek Vonk.