Eindelijk weer sterke race Van der Mark in World Superbike

Motorcoureur Michael van der Mark heeft tijdens de eerste race van het World Superbike-weekeinde in Misano eindelijk weer eens een echt sterk resultaat neergezet. Na zes races op rij waarin het maar niet wilde lukken zat het op Italiaanse bodem weer eens mee voor de Nederlandse Hondarijder.

Van der Mark vertrok vanaf de tiende plek en kende een redelijke start. In bocht één ging Lorenzo Savadori al onderuit en daar kon de Nederlander handig van profiteren: hij schoof op naar plek zes en pakte een paar bochten later ook Alex Lowes in. 

Het duurde niet langer dan een ronde of twee tot Davide Giugliano vanaf plek drie onderuit ging en doordat ook Van der Mark's teamgenoot Nicky Hayden, de nieuwe nummer drie, hard in het grind terechtkwam lag de Nederlander plotseling op podiumkoers. 

In het restant van de race kreeg hij Chaz Davies wel achter zich aan, maar de Welshman kon niet genoeg tempo ontwikkelen om Van der Mark van de derde plek en zijn vijfde podium van het seizoen af te houden. De race werd gewonnen door Jonathan Rea, die zijn Kawasaki-collega Tom Sykes met pijn en moeite van het lijf wist te houden.