De Gea krijgt steun van Spaanse ploeg na seksschandaal

De Spaanse nationale ploeg schaart zich achter doelman David De Gea, die eerder deze week in opspraak kwam omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een zedenzaak.

De Gea heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan seksueel misbruik. Door de geruchtenstroom die daarna op gang kwam, is het niet zeker of de sluitpost dit EK nog onder de lat staat bij Spanje. Zijn teamgenoten hopen van harte dat De Gea zijn basisplek behoudt.

"Het was natuurlijk geen leuk nieuws om te horen", zegt Sergio Ramos op een persconferentie. "Het gaat om een teamgenoot. Hij heeft de steun van onze hele ploeg. Daarom gaan we er verder niet op in. We verheugen ons erop om onze eerste wedstrijd op dit EK te spelen."

Bondscoach Vicente Del Bosque verwacht een besluit van de Spaanse nationale voetbalbond. De keuzeheer weet niet hoe De Gea mentaal zal omgaan met de negatieve aandacht. "Als hij in staat is om te spelen, wil ik hem maar al te graag opstellen. Als hij niet geconcentreerd is, zullen we zonder moeite overschakelen op een ander plan."