Mythologische steampunk - beat 'em up - platformer zoekt steun

Een opmerkelijke Kickstarter van een game die wel erg veel genres met elkaar vermengt. Ilios: Betrayal of Gods is een beat ‘em up en platformgame, maar speelt leentjebuur op een geraffineerde wijze. Via Kickstarter vragen ze om slechts €90.000,- om de game af te maken.

Het verhaal heeft als thema de Ilias en de Odyssee van Homerus. Je speelt als Polites, de laatste overlevende van de Trojaanse oorlog. Je zussen zijn ontvoerd en je vraagt Poseidon om kracht om ze te bevrijden. Polites krijgt verschillende gaven, zoals de mogelijkheid om zich te begeven in de goddelijke dimensie en zo platform-puzzels op te lossen. Tevens krijgt hij een mechanische arm, waarmee hij op fenomenale wijze vijanden kan afslachten.

In Ilios: Betrayal of Gods gaat het voornamelijk om het maken van lange combo’s en vette counters. Uiterad zijn er ook wapens, gadgets, upgrades en kun je jouw eigen Polites-vechtstijl ontwikkelen. Aan het eind van een level krijg je een score, waarbij SSS de hoogste score is die je kunt behalen.

Het nadeel van zoveel verschillende invloeden is dat niets echt origineel aanvoelt. Ontwikkelaar Aurora Game Studio zegt goed te hebben gekeken naar  Metroid, Castlevania, Saint Seiya, Bayonetta en Megaman. Het voordeel is dat je weinig nodig hebt om een aansprekende game te maken.

Ilios: Betrayal of Gods wordt in eerste instantie ontwikkeld voor pc, Linux en Mac OS. Bij voldoende steun komt de game ook naar PlayStation 4 en Xbox One. Ze hebben reeds €20.000,- binnengehaald, dus het ziet er positief uit voor Aurora Game Studio.