Russische ambassade twittert screenshot Command & Conquer

De Russische ambassade in Londen heeft bij een bericht over extremisten in Aleppo een plaatje getwittert van het computerspel Command & Conquer: Generals. Op het screenshot zijn drie 'bomb trucks' te zien die in het spel gebruikt kunnen worden om vijanden op te blazen door op ze in te rijden.

Aleppo, de grootste stad van Syrië, ligt sinds juli 2012 hevig onder vuur als gevolg van de Syrische burgeroorlog. Sindsdien zijn er meer dan 26.000 doden gevallen in de stad en omgeving. Het bericht van de Russische ambassade beweert dat er in de buurt van Aleppo nu vrachtwagens zijn gesignaleerd vol chemische munitie, geheel met bijpassend computerspelplaatje.

Command & Conquer: Generals is een real-time strategy (RTS) game van ontwikkelaar EA uit 2003. In het spel kan de speler kiezen uit drie partijen: China, de Verenigde Staten en de Global Liberation Army (GLA). Laatstgenoemde factie is een technologisch achtergestelde partij uit het Midden-Oosten die bij de oorlogsvoering vooral gebruikmaakt van guerrillatactieken zoals zelfmoordaanslagen, hinderlagen, voertuigkapingen, mijnen en tunnels. Daarnaast staat de fictieve krijgsmacht bekend om het gebruik van chemische wapens.

Kort na het plaatsen van de Tweet werd de afbeelding vergezeld met de text "for illustration purposes only". Wanneer je op Google 'bomb truck' intypt is het gebruikte plaatje dan ook het eerste resultaat dat je tegenkomt. De toegevoegde disclaimer van de Russische ambassade weerhield twitteraars er echter niet van om hun verbazing te uiten in de vorm van komische tegenreacties. Hieronder een greep uit het assortiment. Voor meer lolligheden kun je de bron van dit bericht checken.