Bazoer verwacht veel van nieuwe Oranje-generatie

Vrijwel alle grote namen verdwijnen uit beeld bij het Nederlands elftal. Het is tijd voor een nieuwe generatie. Riechedly Bazoer heeft alle vertrouwen in de toekomst. De middenvelder van Ajax gelooft in een nieuwe en sterke Oranje-generatie.

Dat vertelt Bazoer deze week aan Voetbal International. "Er komen echt wel spelers aan. Als je kijkt wie er in Jong Oranje spelen en de teams daaronder, dat zijn goede lichtingen. Dan denk ik aan spelers zoals Memphis, Jürgen Locadia, Tonny Vilhena, Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius, Ricardo Kishna."

De Ajacied speelde in de afgelopen twee interlands van Nederland mee. Tegen Frankrijk verving hij de geblesseerde Wesley Sneijder. Op het heilige gras van Wembley kwam de jongeling in actie tegen Engeland. Zelf ontwikkelt Bazoer zich stormachtig. De voormalige jeugdspeler van PSV is op dit moment één van de dragende krachten van koploper Ajax.

"Ik zeg altijd maar zo: als je zelf je kop erbij houdt en je omgeving is goed, dan komt het uiteindelijk ook goed. Ontwikkeling kan snel gaan. Wanneer je op een hoog niveau traint met talentvolle spelers, raak je daaraan gehecht", weet Bazoer, die vooral kalm blijft. "Als jonge spelers goed genoeg zijn, verwacht ik dat deze bondscoach ze snel bij Oranje zal halen. Er is geen reden voor paniek."