Verkoop tuinhuisjes stevig in de lift

Nederlanders hebben vorig jaar meer geld gestoken in het groot onderhoud van hun tuin dan in 2014. Dat meldde de brancheorganisatie Tuinbranche Nederland donderdag.

Vooral tuinhuisjes, veranda's en tuinkassen deden het erg goed. Brenda Horstra, adjunct-directeur van Tuinbranche Nederland, stelt dat hiervan alles bij elkaar meer dan 400.000 stuks zijn gekocht. De uitgaven aan de huisjes liepen daarbij met bijna een derde op, naar circa 230 miljoen euro. Ook sierbestrating en tuinafscheidingen lieten stevige plussen zien. Tuinbeelden en vijvers stonden minder in de belangstelling.

Het toegenomen aantal grote tuinklussen ging wel gepaard met een afname van kleinere ingrepen. Van tuingereedschap werd juist een stuk minder verkocht. De totale omzet van de tuinbranche kwam vorig jaar naar schatting uit op afgerond 4 miljard euro.

Horstra stelt dat de verkopen branchebreed licht zijn gestegen vergeleken met 2014. De eerste maanden van dit jaar lieten vervolgens weer een kleine terugval zien in de verkopen. Dit komt waarschijnlijk door het slechtere weer.

'Verkoop tuinhuisjes stevig in de lift'
'Verkoop tuinhuisjes stevig in de lift' (Foto: ANP)