Muurschildering David Bowie krijgt status

Londen wil een beschermende status toekennen aan de muurschildering van David Bowie, waar veel fans na zijn dood bloemen brachten om de artiest te herdenken. De muurschildering bevindt zich op de muur van een winkel in de Londense wijk Brixton, waar David Bowie opgroeide.

De BBC meldt dat de gemeenteraad van Lambeth, waar Brixton onder valt, met de nabestaanden van David Bowie de mogelijkheden bespreekt om een permanente herdenkingsplaats op te richten. Ook een standbeeld van de zanger behoort tot de gespreksonderwerpen.

"Het is uiteindelijk aan de familie om te beslissen wat passend is", zegt een raadslid tegen de BBC. "We moeten dat respecteren en geduld opbrengen. De buurt is overstroomd door mensen die met bloemen en berichten de laatste eer kwamen bewijzen aan deze unieke Brixton-jongen."

Fans lieten naast de muurschildering veel berichten achter. Die moeten bewaard blijven. Kaarten en tekeningen gaan naar het stadsarchief. De bloemen die er nu nog liggen worden volgende week verwijderd.

David Bowie overleed in januari op 69-jarige leeftijd. De muurschildering is in 2013 gemaakt door de Australiër Jimmy C.

Muurschildering David Bowie krijgt status
Muurschildering David Bowie krijgt status (Foto: BuzzE)