'Lewa' maakt het verschil voor Bayern, Wolfsburg ontsnapt

De rode loper kan nog niet uit, maar Bayern München blijft goede zaken doen als koploper van de Bundesliga. De ploeg uit Beieren won zaterdagmiddag op bezoek bij FC Köln. Het werd 0-1. 

Na de kraker in de Champions League tegen Juventus, waarin de Zuid-Duitsers een verlenging nodig hadden om de kwartfinale te bereiken, wachtte in Köln de volgende opponent. Even omschakelen voor de ploeg van Pep Guardiola, die alleen in Borussia Dortmund nog een echte concurrent heeft in de titelstrijd.

Met nog acht duels op de rol was de voorsprong van Bayern voor de wedstrijd vijf punten. Köln beperkte zich veelal tot verdedigen, waardoor Bayern vooral geduld moest tonen om tot scoren te komen. Dat lukte de Rekordmeister uiteindelijk eenmaal tegen de nummer negen van de Bundesliga.

Het was spits Robert Lewandowski die scoorde in Keulen. Nadat Kingsley Coman er niet in slaagde om te scoren, was het de Poolse aanvaller die zijn 25ste treffer van het seizoen kon aantekenen. Beide ploegen kregen in het restant van de wedstrijd kansen, maar gescoord werd er niet meer.

De druk ligt nu weer bij concurrent Borussia Dortmund, dat ongetwijfeld vertrouwen heeft geput uit de dubbele zege op Tottenham Hotspur in de Europa League. BVB gaat zaterdagmiddag nog op bezoek bij FC Augsburg en moet winnen om in het spoor van Bayern te blijven.


Wolfsburg heeft in eigen huis met pijn en moeite gelijkgespeeld tegen Darmstadt 98. De promovendus was vooral effectiever dan de kwartfinalist van de Champions League. Het werd 1-1. 

De gastheren werden verrast door de promovendus. Vooral in de eerste minuten dicteerden de bezoekers het spel met een sterke druk naar voren. Die Wölfe konden daar met moeite mee omgaan. Na een half uur voetballen begon Wolfsburg het spel alsnog wat meer naar zich toe trekken.

Echt open doelkansen waren er nauwelijks te noteren in het eerste bedrijf, maar het publiek werd wel degelijk vermaakt door de energie die beide elftallen in het spel legden. Een domper was dat steunpilaar aan Wolfsburg-zijde, Daniel Caligiuri, moest worden vervangen door Christian Träsch vanwege een lieskwetsuur.

Via Luis Gustavo en Maximilian Arnold probeerde de thuisclub openingen te vinden in de tweede helft. Hoewel de passing nauwkeurig was, ontbrak het bij het vijandelijke strafschopgebied vooral aan ideeën.

Omdat de Wolven tandeloos bleken, bleef Darmstadt hoop houden op een goed resultaat. En niet ten onrechte, want Sandro Wagner kon tien minuten voor het einde de openingstreffer aantekenen: 0-1. Wolfsburg probeerde daarna alle zeilen bij te zetten, en zag die inspanningen beloond worden door een goal van Andre Schürrle in de laatste minuut.