Handbalvrouwen zetten stap naar Spelen

De Oranje handbalvrouwen zijn dichtbij een plekje op het olympische handbaltoernooi. In Frankrijk werd in het hol van de leeuw met 24-17 gewonnen van Frankrijk, wat bij het OKT als lastigste opponent werd gezien.

In de eerste helft lieten vooral de verdedigingen van de ploegen zich van de goede kant zien. Er werd maar weinig gescoord en daarbij hielp het ook niet dat Frankrijk liefst zeven strafworpen miste. Aan het eind van de eerste helft sloeg Nederland het eerste gaatje van betekenis en ging rusten met een 9-7 voorsprong.

In de tweede helft gingen de vrouwen, tweede op het afgelopen wereldkampioenschap, helemaal los. Aanvallend liep het beter en langzamerhand werd de voorsprong uitgebouwd met uiteindelijk een verschil van zeven doelpunten.

Een goede start van de vrouwen die verder op het toernooi nog in actie komen tegen het lager ingeschaalde Japan en Tunesië. Die kwamen vandaag ook nog tegen elkaar in actie, waarbij de Japansen met 37-20 wonnen. De eerste twee van het OKT in Metz gaan naar de Olympische Spelen later dit jaar in Rio de Janeiro.

Oranjevrouwen vieren de overwinning op Frankrijk (Pro Shots/Henk Jan Dijks)