Remake Oddworld: Soulstorm aangekondigd

Oddworld krijgt een remake in de vorm van Oddworld: Soulstorm. De remake van Oddworld: Abe's Exoddus uit 1998 werd door Oddworld Inhabitants aangekondigd op de Game Developers Conference in San Francisco.

Voor de ontwikkeling van Oddworld: Soulstorm heeft Oddworld Inhabitants voor het eerst sinds 2005 haar studio deuren weer geopend. Het spel zal ontwikkeld worden in samenwerking met het Canadese Frimo Studio. Die studio is gespecialiseerd in computer-animaties en zal waarschijnlijk werken aan de cutscenes waar de Oddworld-serie in de jaren 90 bekend mee is geworden.

Het verhaal van Abe's Exoddus wordt op veel punten uitgebreid. "Er was eigenlijk een veel dieper en ijzingwekkender verhaal dat we nooit hebben kunnen vertellen", legt bedenker Lorne Lanning uit. "Soulstorm geeft ons de kans om het originele verhaal uit te breiden en vanuit een totaal andere hoek te vertellen."

Oddworld: Soulstorm komt in de tweede helft van 2017 uit voor nog onbekende platformen. Complete screenshots of videos zijn er nog niet, want ze wilen de onthulling laten afhangen van het aantal volgers op Twitter.