'Postnatale depressie verzin je niet'

Hayden Panettiere vindt het verschrikkelijk als mensen zeggen dat postnatale depressie niet bestaat. Volgens de actrice, die zelf met postnatale depressie kampte na de geboorte van haar dochter, is dat een oerstomme gedachte.

Panettiere is verloofd met de Oekraïense bokser Wladimir Klitschko. De twee hebben samen een dochtertje dat Kaya heet. De Nashville-actrice leed vorig jaar aan een postnatale depressie en was daar erg open over in de media. In oktober liet ze zich vrijwillig opnemen in een kliniek om zich te laten behandelen.

Voor mensen die beweren dat postnatale depressie een verzinsel is, heeft Panettiere een duidelijke boodschap. "Dan heb je geen idee waar je over praat", zegt ze geïrriteerd in een interview met Yahoo! Style. "Als je ook maar één seconde denkt dat een moeder zo'n gevoel bij haar kind wil hebben, ben je echt gek."

"Het is een van de meest ontwrichtende en beangstigende emoties die je kunt voelen", vervolgt de 26-jarige blondine. "Een moeder die geen band met haar kind voelt en de controle kwijt is... Als je zegt dat het niet bestaat of dat wij het verzinnen, moet je echt eens naar de dokter."

Hayden: postnatale depressie verzin je niet
'Postnatale depressie verzin je niet' (Foto: BuzzE)