Kamer stemt voor aparte opvang homoseksuele vluchtelingen

Wat een topland is dit toch ook. In plaats van homohatende vluchtelingen op te pakken of het land uit te zetten, worden de homoseksuele vluchtelingen waarschijnlijk overgeplaatst naar een aparte opvang. Echt een omgekeerde wereld: oppakken of het land uitzetten mag zeker volgens Klaas Dijkhoff niet, want 'internationale verdragen'. Vandaag wordt er in de Tweede Kamer gestemd over dit rare plan, naar aanleiding van een motie van D66. De VVD is tegen, maar PvdA is voor.

COC Nederland (de organisatie die zich inzet voor LHBT's) laat weten dat aparte opvang hard nodig is door de vele dreigingen en pesterijen. Waarom de organisatie er niet aan denkt om gewoon die idioten te verplaatsen in plaats van de homo's, is een raadsel. ''Iemand die een brief onder zijn bed vindt met daarop 'kill gay' of iemand die een mes onder zijn matras vindt, het is een groot probleem'', zegt de voorzitter in Nieuwsuur. Ze noemt de motie van D66 daarom ook een stap in de goede richting. Wanneer er dan sprake is van dreiging, kan diegene apart worden opgevangen als diegene gevaar loopt. Ik kan het zelf niet vaak genoeg zeggen: pak gewoon die haters op.

Update 16.09 uur:
Man man man, wat een afgang. De Tweede kamer heeft de motie aangenomen waardoor kwetsbare asielzoekers apart en veilig worden opgevangen (lees: geïsoleerd i.p.v dat de idioten worden aangepakt). De regering moet voor de zomer van 2016 met een plan komen om de veiligheid te beschermen.

homoseksuele vluchtelingenKamer wil aparte opvang voor homoseksuele vluchtelingen (Foto: ANP)