Kinderen gedwongen tot trouwen via Skype

Goed nieuws voor mensen die bij het lezen over een relatie tussen een minderjarige en een volwassenen geneigd zijn 'nice' te roepen. Via Skype is het namelijk tegenwoordig mogelijk om met een moslimmeisje vanaf een jaartje of elf in het huwelijksbootje te stappen. Imams in Groot-Brittannië of andere landen kunnen alles voor de liefhebber van kleine meisjes regelen.

Voor veel (moslim)mannen is dit eveneens hét middel om een visum voor het Britse eiland te verkrijgen.

(Zeer) jonge moslimdames worden in het Verenigd Koninkrijk nogal eens onder druk gezet wanneer ze gedrag vertonen dat als 'te westers' uitgelegd wordt. Dan moeten ze maar trouwen, vinden de ouders. Vaak hebben de meisjes zelf niet in de gaten wat er gebeurt wanneer ze aangemoedigd worden om een Skype-gesprek te beginnen met een 'broeder' uit Pakistan, Bangladesh of een ander gezellig land.

Dit gesprek is onderdeel van de uithuwelijking. Na een aantal contacten en wanneer het meisje op het 'juiste spoor' zit kan -opnieuw via Skype- de plechtigheid plaatsvinden. Niet lang na de ceremonie vliegt de kersverse bruid haar man tegemoet, zodat het huwelijk geconsumeerd kan worden. De hoop is dan dat het kind zwanger raakt, waardoor de verbintenis wat meer legitimatie krijgt. Dit zou het makkelijker maken voor de bruidegom om eveneens naar Engeland (Wales/Schotland) te verkassen.

Deze toestanden zijn aan het licht gekomen toen een meisje, dat thuisonderwijs had genoten, het slachtoffer hiervan dreigde te worden. Gelukkig gingen haar ogen open nadat ze van haar broer een boek had geleend dat over gedwongen huwelijken ging. Ze herkende de sociale druk die zij onderging uit het boek. Ze heeft meteen aan de alarmbel getrokken bij Freedom, een organisatie die slachtoffers van gedwongen huwelijken of mishandelde vrouwen hulp biedt.

Niet alleen moslimouders die het beste voor hun kind over hebben, dwingen hun oogappeltje met dergelijke methodes in het huwelijksbed. Ook bij de mormonen, sikhs, hindoes en joden komen dit soort praktijken voor.