LG lanceert uitbreidbare smartphone

LG heeft zondag in Barcelona de G5 gepresenteerd. De nieuwe smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft een aantal opvallende snufjes, zoals een scherm dat altijd aan staat en een makkelijk te vervangen batterij waardoor het toestel uitgebreid kan worden.

De eerdere geruchten over een scherm dat altijd aan staat, blijken dus waar te zijn. Zelfs als het scherm is uitgeschakeld, toont het tijd, datum en notificaties. Een gebruiker kan dan gemiste oproepen of afspraakjes en ongelezen sms'jes of mails zien. Volgens LG zal dit niet veel vergen van de batterij, omdat slechts een deel van de backlight hierbij aan staat.

Verder springt ook de makkelijk te verwisselen batterij in het oog. Onderaan het toestel zit een speciale gleuf. De accu is er hierdoor snel en gemakkelijk uit te halen. Wanneer de accu verwijderd is, biedt de gleuf ruimte voor bijvoorbeeld de Cam Plus-module. De G5 wordt zo door middel van fysieke cameraknoppen en betere grip omgetoverd tot een fototoestel. De gebruiker kan zo optimaal gebruik maken van de 16 megapixel-camera en groothoeklens van 8 megapixel aan de achterkant van het toestel. Aan de voorkant zit een 8 megapixel-camera.

Bang & Olufsen
En ook Bang & Olufsen doet een duit in het zakje met een speciale versterker die via de gleuf aan te sluiten is. De accessoire verbetert de geluidskwaliteit en biedt ondersteuning voor audio in hoge resolutie.

De G5 draait op Android 6.0 Marshmallow en heeft een 5,3 inch-scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels. Verder heeft het nieuwe vlaggenschip van LG een Snapdragon 820-chip van Qualcomm, 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte in huis. Het toestel weegt 159 gram en zal straks te verkrijgen zijn in het zilver, goud, roze en donkergrijs.

Het is nog onbekend wanneer de G5 in Nederland beschikbaar zal zijn.

LG lanceert uitbreidbare smartphone
LG lanceert uitbreidbare smartphone (Foto: BuzzT)