Nederlandse handbalsters naar halve finale WK

De Nederlandse handbalvrouwen hebben zich geplaatst voor de halve finale van het WK handbal. Nederland wist in een spannende pot met 28-25 van Frankrijk te winnen, en zo een lange reeks van nederlagen tegen de Fransen te doorbreken. Door deze overwinning is Oranje ook zeker van deelname aan het olympisch kwalificatietoernooi.

In de beginfase van de wedstrijd gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, waardoor er nog geen voorsprong kon worden opgebouwd. In de slotfase van de eerste helft begon Nederland steeds meer kansen te benutten en zo een marginale voorsprong op te bouwen van vier doelpunten. Er begonnen echter ook gaten te vallen in de verdediging, maar mede door fraaie reddingen van Tess Wester ging Nederland als leidende ploeg de rust in.

Net als in de eerste helft gingen de twee ploegen ook in de tweede helft gelijk op. Frankrijk begon aanvallender te spelen om het gat naar Nederland te dichten. De Fransen wisten het gat uiteindelijk wel te verkleinen, maar Nederland gaf de leiding niet uit handen. Zeker in de slotfase werden de Fransen steeds gevaarlijker door het gat klein te houden. Oranje hield echter stand en wist in de laatste minuut een voorsprong van drie doelpunten veilig te stellen en zo een ticket naar de halve finale te bemachtigen.

De halve finale wordt aankomende vrijdag om 18.00 uur gespeeld tegen Polen.

Nederlandse handbalsters naar halve finale WK (Pro Shots / Bildbyran)