KNVB Beker: Uitslag Roda JC - sc Heerenveen

Roda JC heeft de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt ten koste van sc Heerenveen. De club uit Kerkrade won thuis met 3-1. De Friezen speelden lange tijd met tien man wegens een rode kaart voor Joey van den Berg.

De thuisploeg kwam na achttien minuten spelen op voorsprong, toen Arjan Swinkels de bal maar eens naar voren poeierde. De bal kwam in de voeten van aanvaller Tomi Juric, die overigens ontsnapte aan buitenspel. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om Heerenveen-doelman Erwin Mulder te omspelen en te scoren: 1-0.

Acht minuten later voltrok zich voor de bezoekers een waar rampscenario, toen Joey van den Berg een niet al te zware overtreding maakte op Tom van Hyfte. Arbiter Kevin Blom beoordeelde het met een overtreding, gemaakt in de zestien van Heerenveen. Van den Berg kreeg een rode kaart van Blom en Roda mocht een strafschop nemen.

Wederom was het Juric die trefzeker was; de aanvaller ging koelbloedig om met het buitenkansje dat hem werd geboden. Met een man minder en een 2-0 achterstand werd het voor Heerenveen een loodzware opgave. Maar van opgeven was bij de mannen van Foppe de Haan geen sprake. Na rust gingen de Friezen de strijd volop aan.

Uiteindelijk leverde dat de aansluitingstreffer op. Nadat Heerenveen drukte en het een paar kansen kreeg, was het Roda-verdediger Ard van Peppen die de bal vervolgens in eigen doel werkte. De spanning keerde daarmee terug, evenaals de hoop in de Heerenveen-harten. Maar vanuit opportunistisch denken werden er ruimtes weggegeven.

Dat bood Roda JC de kans om op de tegenaanval te spelen. Uit zo'n tegenaanval viel uiteindelijk de genadeklap voor Heerenveen. Het was Roda-speler Ngohbo die een minuut voor tijd de 3-1 voor zijn rekening nam. Einde toernooi voor Heerenveen, vreugde in Kerkrade.