KNVB Beker: Uitslag Excelsior '31 - FC Den Bosch

FC Den Bosch is dinsdagavond met de schrik vrijgekomen in het toernooi om de KNVB Beker. De Bosschenaren, die vanaf de zestiende minuut met tien man speelde, wonnen met 1-3 bij de amateurs van Excelsior '31.

De gasten leken een makkelijkde avond te hebben. Ze kwamen al na tien minuten al op voorsprong door een treffer van Vykintas Slivka.  Vijf minuten later moest Den Bosch echter een flinke tegenvaller incasseren. Doelman Kees Heemskerk kon met rood vertrekken nadat hij Hakim Ezafzafi op zijn weg naar de goal onderuit haalde.

Excelsior '31 buitte de overtalsituatie nog voor rust uit door via een rake kopbal van Dylan Vosskuhler langszij te komen. Maar het tiental van Den Bosch hield stand en kwam na de pauze opnieuw op voorsprong. Furghill Zeldenrust zorgde vanaf elf meter voor de 1-2.

Tim Hofstede gooide het duel een klein kwartier voor tijd in het slot. De verdediger FC Den Bosch veranderde een schot van Niek Vossebelt van richting en daarmee tekende hij voor de 1-3 eindstand, waarmee de club zich plaatste voor de kwartfinale.