Amsterdam City Swim levert 1,8 miljoen op

De vierde editie van de Amsterdam City Swim heeft 1.833.535 euro opgebracht. Dit definitieve eindbedrag is in totaal door meer dan 50.000 donateurs bijeengebracht, maakte de organisatie woensdag bekend.

Ongeveer 2500 mensen deden op zondag 6 september mee aan de zwemtocht van 2 kilometer door de Amsterdamse grachten. Vorig jaar werd een recordbedrag van 1,9 miljoen euro bijeen gezwommen.

Samen met Stichting ALS Nederland is een keuze gemaakt in de projecten om het geld te besteden. Het wordt verdeeld over vier pijlers, waarmee onder meer onderzoek naar de oorzaak van de ziekte ALS en onderzoek naar de kwaliteit van leven van een ALS-patiënt mee worden gefinancierd.

70% van het opgehaalde bedrag zal worden besteed aan wetenschappelijke onderzoekspojecten en 30% zal gaan naar initiatieven die zich richten op het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van de patiënt en hun omgeving.

Ook gaat de organisatie zich richten op de verdere internationalisering van de City Swim. De vijfde Amsterdam City Swim is op 4 september 2016.

Amsterdam City Swim levert 1,8 miljoen op
Amsterdam City Swim levert 1,8 miljoen op (Foto: ANP)