Ronnie Flex blij met Spotify: 'Dit is echt sick!'

Ronnie Flex is op Spotify de meest gestreamde artiest van Nederlandse bodem. Dit blijkt uit de jaarlijkse lijst Year in Music die Spotify dinsdag bekendmaakte. "Dit is echt sick! Ik wist wel dat mensen mijn muziek weten te vinden op Spotify, maar gewoon de populairste Nederlandse artiest van 2015. Ik ben hier echt heel trots op'', reageert Ronnie.

Flex laat de andere helft van het 'Drank en Drugs'-duo, Lil' Kleine, hiermee achter zich. Ook hebben onder meer dj Martin Garrix en de band Kensington het nakijken.

Op Twitter stelt de rapper voor dat RTL Boulevard aandacht aan hem besteedt in plaats van de schijnbaar ingeplande Gordon. "#gordonwie?", vraagt hij zich af. 

Kenny B
Op het lijstje van de meest gestreamde tracks in Nederland staat Kenny B het hoogst met zijn hit Parijs. "Dat is fantastisch nieuws. Echt buitengewoon geweldig! Ik hoop nog veel meer mensen blij te maken met mijn aankomende liedjes en meer nieuwe fans te bereiken via Spotify'', aldus Kenny B.

De populairste track op de streamingdienst is Lean On van Major Lazer met 540 miljoen streams. Het meest beluisterde album in Nederland is New Wave wat een samenwerking is van jonge hiphoptalenten - onder andere Ronnie Flex en Lil' Kleine.

Spotify maakte dinsdag bekend dat er dit jaar bijna drie keer zoveel muziek is gestreamd dan vorig jaar, in totaal 20 miljard uur tegenover 7 miljard in 2014. De Canadese rapper Drake is dit jaar de meest gestreamde artiest wereldwijd met 1,8 miljard streams.

Ronnie Flex trots op hoge notering Spotify
Ronnie Flex blij met Spotify: 'Dit is echt sick!' (Foto: BuzzE)