Vrouwenteam FC Twente verliest op eigen veld

Het vrouwenteam van FC Twente heeft woensdagavond in de achtste finales van de Champions League niet kunnen stunten tegen FC Barcelona. De ploeg van coach Arjan Veurink ging in Enschede met 0-1 onderuit tegen de Spaanse kampioen. De return in Barcelona is volgende week woensdag.

Voor 15.637 toeschouwers, een record voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland, begonnen beide ploegen voorzichtig aan het duel. FC Twente maakte een nerveuze indruk. De thuisploeg, die in de vorige ronde verrassend Bayern München uitschakelde, speelde slordig en onrustig. Na ruim een kwartier verzuimde de Zweedse arbiter de bal voor FC Twente op de stip te leggen nadat een Spaanse speelster de bal duidelijk zichtbaar met de hand had geraakt.

Ook in de tweede helft waren beide teams tamelijk machteloos. Renate Jansen was met een schot in de 57e minuut nog wel dicht bij 1-0. De Spaanse keepster kon nog net redding brengen. In de 76e minuut zorgde Olga Garcia na een vlotte aanval met een geplaatst schot voor de nauwelijks verdiende zege: 0-1.

Vrouwenteam FC Twente verliest op eigen veld
Vrouwenteam FC Twente verliest op eigen veld (Foto: ANP)