Bayern München verspeelt eerste punten

Bayern München heeft na tien competitiezeges op rij voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Bundesliga. Eintracht Frankfurt hield de doelpuntenmachine in bedwang. Het bleef 0-0.

Bayern München, tot nu toe oppermachtig in de Bundesliga, stelde vooral in de eerste helft teleur. Veel verder dan een kopbal van Arturo Vidal (redding doelman Lukas Hradecky) kwamen de bezoekers niet. Javi Martinez kreeg ook een aardige kopkans, maar hij kreeg de bal niet op doel.

Door een knullige fout van Carlos Zambrano kwam Bayern meteen na de pauze bijna op voorsprong. De verdediger gleed uit, waardoor Robert Lewandowski in balbezit kwam en Douglas Costa uiteindelijk op doel kon schieten. Via Hradecky verdween de bal net naast het doel.

Even later was ook Eintracht Frankfurt heel dicht bij de openingstreffer. Uit een hoekschop had Stefan Aigner bij de tweede paal kunnen scoren, maar hij faalde. Middenvelder Marc Stendera profiteerde vervolgens bijna van een fout van Manuel Neuer, die zich wel goed herstelde.

In de slotfase zette Bayern nog één keer aan, met de inbreng van Thiago Alcántara en David Alaba. Arjen Robben, die de hele wedstrijd speelde, kreeg geel voor een fopduik in het strafschopgebied. Daarna dacht Lewandowski ver in blessuretijd toch de matchwinner te worden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel: 0-0.

Door de remise krijgt nummer twee Borussia Dortmund de kans om de achterstand op de Rekordmeister te verkleinen. Als BVB zaterdag van Werder Bremen (uit) wint, is het verschil nog vijf punten.