Hele gezin Möllenkamp had telefoon van zaak

Woningcorporatie Rochdale heeft lange tijd de telefoonkosten van het hele gezin van Hubert Möllenkamp betaald. Dat bleek maandag tijdens het proces tegen de oud-corporatiebestuurder die in 2009 ontslagen werd. Ook heeft de aanklager vraagtekens bij betalingen die zijn gedaan met creditcards van de zaak.

Over de telefoons die gebruikt werden door zijn kinderen, verklaarde Möllenkamp dat hij dat eerder had moeten stopzetten. "Toen mijn toenmalige vrouw ziek was en later overleed, heb ik afgesproken met Rochdale dat ik kon blijven werken, mits ik te allen tijde contact kon onderhouden met mijn gezin. Vandaar die telefoons. Maar dat is te lang doorgegaan, dat geef ik toe. Een jaar na het overlijden van hun moeder hadden de telefoons van mijn kinderen wel terug gemoeten naar Rochdale."

Möllenkamp had destijds twee creditcards van de zaak. Ongeveer gelijktijdig zouden die gebruikt zijn in Nederland en in Spanje. Volgens Möllenkamp was Alberdine V., de vrouw met wie hij hertrouwde, beschermvrouwe van het project Suriscope in Suriname. Dat was een samenwerking tussen verschillende woningcorporaties. In die hoedanigheid had V. wel eens etentjes met zakenrelaties, ook in Spanje. Kosten daarvoor werden betaald met de kaart van Rochdale, 'en naar mijn weten later doorberekend aan Suriscope'.

Spanje
Alberdine V. is overigens ook verdachte in de zaak. Ze zou een valse factuur hebben opgemaakt van een kleine 190.000 euro voor consultancydiensten aan een bedrijf waar Rochdale ook zaken mee deed. Ze was maandag niet aanwezig in de rechtbank, om medische redenen.

Een weekendje in het Hilton in Antwerpen rond Möllenkamps verjaardag, werd ook betaald met een creditcard van de zaak. Volgens Möllenkamp was dat weekend hem aangeboden door Rochdale. "Ik heb helemaal niets met die stad, ik zou daar nooit uit mezelf naartoe gaan", verklaarde hij daar maandag over.

Möllenkamp woont tegenwoordig in Spanje. Tijdens zijn vakanties in dat land betaalde hij toen hij nog voor Rochdale werkte overigens ook regelmatig met zijn Rochdale-creditcard. Dat had volgens de oud-woningcorporatiebestuurder te maken met afspraken over een project voor seniorenwoningen waarbij hij in Spanje betrokken was.

Hele gezin Möllenkamp had telefoon van zaak
Hele gezin Möllenkamp had telefoon van zaak (Foto: ANP)