Artiesten zingen hun helden van de Top 2000

Marco Borsato, Jett Rebel, VanVelzen, Claudia de Breij, Frank Boeijen en DI-RECT vertolken op 16 december hun 'Helden van de Top 2000'. Dit evenement vindt voor de eerste keer plaats in de Heineken Music Hall.

In een drie uur durende show komen uitsluitend nummers voorbij die vijf of meer noteringen hebben gehaald in de Top 2000, de lijst met 2000 liedjes die ieder jaar is te horen tussen eerste kerstdag en oudejaarsavond op NPO Radio 2. De samenstelling hiervan is in handen van het publiek.

Tijdens het concert zijn hits te horen van onder anderen Queen, U2, The Beatles, Prince, The Police en The Rolling Stones. "De Top 2000 vormt jaarlijks het collectieve muzikale geheugen van ons land", zegt zendermanager Jurre Bosman. "Diezelfde lijst leeft natuurlijk ook onder Nederlandse artiesten. Elke artiest heeft een eigen held, een inspiratiebron. Met 'Helden van de Top 2000' brengen zij de lijst tot leven."

De presentatie van het evenement, dat rechtstreeks is te horen op Radio 2, is in handen van dj Gerard Ekdom. Op oudejaarsavond is het ook op tv op NPO 3 te zien en nogmaals te beluisteren op de radio.

Artiesten zingen hun helden van de Top 2000
Artiesten zingen hun helden van de Top 2000 (Foto: ANP)