Iron Maiden komende zomer in Nederland

Iron Maiden treedt op 8 juni volgend jaar op in GelreDome in Arnhem. Dat maakte concertorganisator Mojo woensdagochtend bekend.

De Britse metalband gaat weer op tournee naar aanleiding van hun onlangs verschenen album The Book of Souls. Het langverwachte dubbelalbum is het zestiende studioalbum van Iron Maiden.

"De laatste keer dat we in GelreDome stonden, was in 2011. Dus het is fantastisch om terug te keren naar Arnhem en iedereen weer te zien", aldus zanger Bruce Dickinson. De metalband weet nog niet welke nummers ze gaan spelen omdat de repetities nog niet zijn begonnen. Dickinson is nog herstellende van operaties aan zijn tong en keel. Eerder dit jaar maakte de frontman bekend dat er kwaadaardige tumoren bij hem waren gevonden. Over de set kan Dickinson al wel zeggen dat er zowel nieuwe als oude bekende hits voorbij komen.

Spektakel
"Ik denk dat de fans verrukt zullen zijn met wat we van plan zijn. We zijn volop bezig met het creëren van een nieuwe show en wees gerust: we werken hard aan iets spectaculairs. Iets vanuit ons hart. Jullie verdienen het voor het geduld dat jullie hebben opgebracht", besluit Dickinson.

Kaarten voor het concert gaan vrijdag 9 oktober in de voorverkoop.

Iron Maiden komende zomer in Nederland
Iron Maiden komende zomer in Nederland (Foto: BuzzE)