Doorgedraaide Costa aangeklaagd voor belachelijk gedrag

Op het veld kwam Diego Costa zaterdag weg met zijn wangedrag tijdens het duel met Arsenal, maar nu dreigt alsnog een fikse schorsing voor de doorgedraaide spits van Chelsea. De Engelse voetbalbond FA heeft Costa aangeklaagd vanwege 'gewelddadig' gedrag. De Spaanse spits van Braziliaanse afkomst kreeg het kort voor rust aan de stok met Laurent Koscielny. Costa gaf de Franse verdediger tot twee keer toe een klap en beukte Koscielny omver. Dat alles ontging de arbitrage op Stamford Bridge.

Scheidsrechter Mike Dean greep pas in toen Costa vervolgens ook ruziede met Gabriel Paulista. Hij gaf beide kemphanen geel en trok daarna rood voor Gabriel toen de Arsenal-verdediger een slecht verhuld schopje gaf tegen het been van Costa, nadat de gestoorde Braziliaan hem voor de zoveelste keer uitdaagde. Costa ontsnapte zelf aan rood, maar kan nu op basis van de tv-beelden alsnog worden geschorst.


Costa raakt helemaal de weg kwijt en weet van gekkigheid niet meer hoe hij zich dit keer moet misdragen (Bron: YouTube)


"Het valt niet te accepteren wat hij deed", mopperde manager Arsène Wenger van Arsenal na de verloren stadsderby (2-0). "Ik begrijp niets van de beslissingen van scheidsrechter Dean. Waarom mocht Costa op het veld blijven staan en werd Gabriel weggestuurd? Costa gaat dit volgende week weer doen en de week erna ook. Hij provoceert altijd." José Mourinho, de trainer van Chelsea, loofde Costa juist. "Hij deed wat hij moest doen, hij was de man van de wedstrijd."

Costa heeft tot dinsdagavond de tijd te reageren op de aanklacht. Als de spits akkoord gaat, staat hij de komende drie duels van Chelsea aan de kant. Costa kan de zaak ook laten voorkomen bij een onafhankelijke tuchtcommissie.

De FA heeft niet alleen Costa aangeklaagd, maar ook beide clubs omdat ze hun spelers niet in toom konden houden.

Schorsing dreigt voor provocerende Costa
Doorgedraaide Costa aangeklaagd voor belachelijk gedrag (Foto: ANP)