Mourinho gooit dolend Chelsea om

José Mourinho gooit het roer om bij Chelsea na de dramatische start van het seizoen. De Engelse kampioen heeft na vijf wedstrijden in de Premier League pas vier punten en bivakkeert daarmee in de onderste regionen. Mourinho kondigde aan bij de start van de Champions League, woensdag tegen Maccabi Tel Aviv, zijn elftal te gaan wijzigen. "Ik wil een andere dynamiek krijgen", zei de Portugese trainer dinsdag. "Spelers die nog niet zoveel hebben gespeeld, krijgen nu de kans."

Mourinho beweert zich totaal geen zorgen te maken over zijn toekomst na de slechtste competitiestart sinds eind jaren tachtig. "Ik ben met Chelsea de huidige kampioen van Engeland. Waarom zou ik in de problemen zitten?", bromde de Portugees. "Het enige probleem is dat onze resultaten niet goed zijn. Natuurlijk zijn we niet blij, maar we weten wat we kunnen. We zijn niet voor niets de kampioen. Ik ben niet gewend zo vaak te verliezen, maar ik ga deze uitdaging aan. "

Chelsea verloor zaterdag met 3-1 van Everton, door drie treffers van Steven Naismith. Radamel Falcao, de Colombiaanse spits die op Goodison Park inviel, is vanwege een lichte blessure niet inzetbaar tegen Maccabi Tel Aviv. De Braziliaanse schaduwspits Oscar en verdediger Baba Rahman keren na fysieke problemen terug in de selectie van de 'Blues'. Doelman Thibaut Courtois mist vanwege een knie-operatie waarschijnlijk de hele groepsfase van de Champions League. Asmir Begovic vervangt de Belg onder de lat.

De andere tegenstanders van Chelsea in groep G zijn Dinamo Kiev en FC Porto. Bruno Martins Indi gaat woensdag met de Portugese club op bezoek in Oekraïne.

Mourinho gooit dolend Chelsea om
Mourinho gooit dolend Chelsea om (Foto: ANP)