John Stamos over tijd in afkickkliniek

John Stamos probeert zich naar zijn leeftijd te gedragen. "Het is niet zo leuk, maar je moet verantwoordelijk zijn", zegt de 52-jarige acteur, die onlangs een maand in een afkickkliniek doorbracht, tegen Details.

"Ik was mijn discipline even verloren", geeft Stamos verder toe. In juni werd hij opgepakt voor rijden onder invloed en moest zelfs door de politie naar het ziekenhuis worden gebracht. Een van de oorzaken was dat hij de afgelopen jaren niet zoveel werk had, zegt hij. "Ik had een paar zichtbare baantjes, zoals een Super Bowl-reclamespotje of paar afleveringen van Glee, maar er was veel vrije tijd, en dat kan natuurlijk gevaarlijk zijn."

De dood van zijn moeder vorig jaar noemt Stamos een 'keerpunt'. "Je kunt of doorgaan op dezelfde manier, en dat is deels leuk, maar grotendeels niet, of je kijkt naar de gouden kansen die er liggen. Dat is de sleutel. Ik voel me nu beter dan wanneer dan ook in de afgelopen tien jaar."

Stamos, vooral bekend als oom Jesse in de sitcom Full House uit de jaren tachtig en negentig, werkt momenteel hard aan een vervolg op de serie, Fuller House.

John Stamos over tijd in afkickkliniek
John Stamos over tijd in afkickkliniek (Foto: BuzzE)