Graf al 11 keer doelwit van grafschenners

Het graf van de in december overleden Samantha van Veen (28) is in de afgelopen maanden al elf keer het doelwit geweest van grafschenners. De 49-jarige Sylvia durft het graf van haar dochter nauwelijks nog te bezoeken uit angst voor nog meer vernielingen: “Uren van te voren heb ik al buikpijn.”

Samantha was nog maar twee dagen begraven in Spijkenisse toen het bloemstuk dat door haar broer neer was gezet, omver getrapt werd en de bloemen meters verderop waren neergegooid. Ook knuffels, beeldjes, kaarsen en vazen ontkwamen niet aan de vernielzucht. Het enige wat ze tot op heden met rust gelaten hebben is haar grafsteen.

Samantha werd geboren met een open ruggetje en heeft in haar korte leven 58 keer onder het mes gelegen. Op het laatst konden de artsen niets meer voor haar doen. Sylvia vermoedt dat de vernielingen het gevolg zijn van een inzamelingsactie die werd gehouden om de jonge vrouw in een mooie doodskist te kunnen begraven. “Er deden verhalen de ronde dat wij meer dan genoeg geld hadden om alles zelf te betalen. Maar Samantha had een uitkering en mijn man en ik legden veel eigen geld bij voor de operaties. Met een gezin met vijf kinderen en één inkomen houd je nauwelijks geld over.

De politie laat weten dat ze het schandalig vindt en roept getuigen op om zich te melden. Sylvia heeft laten weten dat ze aangifte gaat doen van de vernielingen.