Locadia sluit bewogen week af met doelpunt

Met een doelpunt sloot reservespits Jürgen Locadia zondag een roerige week af. De PSV'er was in opstand gekomen, omdat hij zich niet wenste te schikken in zijn reserverol bij de landskampioen. Na een goed gesprek, een boete en publieke excuses zat hij zondag weer bij de selectie van trainer Phillip Cocu. De coach gaf hem in de topper tegen Feyenoord een kans als invaller en amper in het veld eiste de 21-jarige spits een strafschop op bij zijn ervaren en oudere ploeggenoten Luuk de Jong en Andrés Guardado. Locadia bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 3-1. "Ik had iets recht te zetten", bekende hij.

Locadia maakte er vanaf het begin van de voorbereiding geen geheim van dat hij wil spelen en grote moeite heeft met zijn rol als reserve bij PSV. Een rol als vleugelaanvaller vindt hij echter maar niets. Maar met aanvoerder De Jong als concurrent op de spitspositie had hij geen andere keus. PSV wil hem vanwege het lange seizoen, de vele wedstrijden en de risico's op blessures niet laten gaan.

Ruim een week geleden was het genoeg en stuurde Locadia een bericht aan technisch manager Marcel Brands. Hij kon het niet meer opbrengen om te komen trainen. Brands probeerde zijn ontevreden bankzitter nog op andere gedachten te brengen, maar zonder succes.

Fout toegeven

Cocu liet Locadia buiten de selectie voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1) en oordeelde dat de speler zijn ploeg had benadeeld door weg te blijven. Na die wedstrijd volgde een gesprek tussen Locadia, zijn zaakwaarnemer, de trainer en directie van PSV. De jonge voetballer gaf zijn fout toe. Alle betrokkenen bezweren dat het geen actie was om een transfer af te dwingen. Er was ook geen aanbieding van een andere club. Cocu was vergevingsgezind en had na het gesprek geen zin meer om terug te blikken.

"Ik zag het niet meer zitten", blikte Locadia zondag terug. "Het was een moeilijk week, waarin veel is gebeurd. Als je het zo kunt afsluiten, moet je sterk in je schoenen staan. Het kwam goed uit." Locadia had weer vertrouwen nodig en kreeg dat van de trainer. En Cocu was op zijn beurt weer blij met zijn reservespits. "Hij was belangrijk en doet waar-ie goed in is."

Locadia sluit bewogen week af met doelpunt
Locadia sluit bewogen week af met doelpunt (Foto: ANP)