Dino's gaan open source in Jurassic World 2

Het vervolg op Jurassic World laat zien dat er niet slechts één bedrijf ter wereld in staat is dinosaurussen te maken. Dat vertelt Jurassic World-regisseur Colin Trevorrow aan Wired.

"Het wordt niet weer een zooitje dinosaurussen die zijn losgebroken op een eiland," verklaart Trevorrow. "Dat gaat al snel vervelen." Volgens de regisseur is er in het universum van de film een flink aantal personen die geïnteresseerd is in bijvoorbeeld militaire toepassingen van dinosaurussen. Hiernaar werd al gehint met het personage van Vincent D'Onofrio, die de velociraptors wel militair wilde inzetten.

"Wat niet in het boek zat, maar wel een zaadje was dat ik wilde planten in deze film, is 'wat als ze open source gingen?' Wat als InGen als Mac is, maar PC komt ook met een versie? Wat als er 15 verschillende partijen in de wereld zijn die dinosaurussen kunnen maken? En Dr Wu zegt het al in de film, wanneer hij Dr Mesrani waarschuwt, 'we zullen niet altijd de enige zijn die een dinosaurus kunnen maken'. Ik denk dat dat een interessant idee is dat wanneer we het niet volledig onderzoeken in [Jurassic World], er nog ruimte in dit universum is om uit te breiden," aldus de regisseur, die nog niet weet of en in welke capaciteit hij betrokken zal zijn bij het vervolg.

Jurassic World 2 zal castleden Chris Pratt en Bryce Dallas Howard terugbrengen en verschijnt in juni 2018.

Jurassic World: Chris Pratt en raptors
Chris Pratt en straks misschien wel militaire velociraptors