Jurassic World vijfde allertijden

Jurassic World kan zich na dit weekend de op vijf na succesvolste film allertijden noemen. De film gaat daarmee Avengers: Age of Ultron en Harry Potter: Deathly Hallows - Part 2 voorbij. Dit meldt BoxOfficeMojo.

Het vervolg op het eveneens succesvolle Jurassic Park uit 1993 wist dit weekend in de VS na meer dan drie weken in omloop te zijn nog steeds de nummer 1 positie te behouden en meer dan 30 miljoen dollar op te halen. De dinosaurus-film is tot nu toe goed geweest voor 1,39 miljard dollar. 

Ook Inside Out, dat in Nederland volgende week uit zal komen als Binnenstebuiten, wist weer goed te presteren. De nieuwe Pixar-film haalde eveneens meer dan 30 miljoen dollar op en is tot nu toe goed voor 360 miljoen dollar. Inside Out moet nog in een groot aantal landen uitkomen, dus de kans dat dit opnieuw een groot succes zal worden voor Pixar, is groot.

Nieuwkomers Magic Mike XXL en Terminator: Genisys hadden het moeilijk in hun eerste weekend. De nieuwe Terminator-film wist net geen 30 miljoen dollar binnen te halen en het vervolg op de stripperfilm uit 2012 wist nog geen eens in de buurt daarvan te komen en bleef steken op 11 miljoen.