Featurette Jurassic World toont een blik achter de schermen

Nu bekend is dat Jurassic World de tweede en derde films uit de filmserie negeert, en kijkers die het altijd bij de eerste film hebben gehouden dus zorgeloos bij deel vier kunnen aanschuiven, is het wellicht interessant om eens de relatie tussen de films te bekijken. Een nieuwe featurette werpt een beknopte blik op de klassieker uit 1993 en wat hopelijk een succes wordt in 2015.

De nieuwe film vertelt over het park 'Jurassic World' dat, net als de film, volgt op het legendarische park dat in de jaren 90 een catastrofische start beleefde. In de featurette doen zowel Colin Tevorrow, regisseur van Jurassic World, als Steven Spielberg, die als producer betrokken is, hun zegje over de film. Volgens Spielberg is het "zien hoe Jurassic World tot leven komt alsof Jurassic Park werkelijkheid wordt". Volgens de filmmaker gaat World verder in de verhaallijn waar The Lost World en Jurassic Park III niet durfden te gaan.

Jurassic World, met Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio en Ty Simpkins, is te zien vanaf 11 juni in IMAX en 3D.