Streamer krijgt ban na faken van swatting

Streamer Trick2g heeft een ban van onbekende tijd gekregen wegens het doen alsof hij geswat werd. Trick2g, een van de grotere League of Legends streamers deed dit in een poging tot humor aan het einde van zijn livestream.  Na een Youtubevideo van DramaAlert waarin hij de grap ontmaskert heeft het management van Trick2g laten weten dat het inderdaad om een grap ging.

Swatting betekent dat een persoon de politie opbelt met de boodschap dat een bepaalde streamer een ernstig misdrijf pleegt. De beller hoopt op deze manier dat de politie een SWAT-team stuurt en dat kijkers van de stream live mee kunnen kijken hoe de streamer hardhandig van zijn stoel wordt getrokken en onder schot wordt gehouden terwijl de politie zijn of haar hele huis doorzoekt naar bijvoorbeeld bommen of wapens.

Twitch is niet blij met deze grap, omdat swatting voor veel streamers een ernstig probleem is. Daarom is Trick2g nu dus ook verbannen van streamen op de site. Hoe lang de ban is, is niet bekend. In een nu verwijderde Redditpost heeft een moderator laten weten dat de ban niet permanent is.