Donald Trump snapt protestlied van Neil Young niet

Onder begeleiding van Neil Youngs Rockin' In The Free World kondigde Donald Trump zijn kandidaatstelling voor het Republikeinse presidentschap aan. Tot ontzetting van Young zelf, meldt de Los Angeles Times. De multimiljardair heeft de strekking van het protestnummer schijnbaar niet echt begrepen.

"Donald Trump had geen toestemming om Rockin In The Free World te gebruiken", zegt Youngs manager Elliott Roberts. De Canadese muzikant ziet liever een Democratische president bij zijn zuiderbuur. "Neil steunt Bernie Sanders voor het presidentschap." Roberts heeft inmiddels het team van Trump verzocht te stoppen met het gebruik van het nummer.

Politiek gezien is Neil Young dan ook niet bepaald de gedroomde muzikale partner van Trump. Young zette zich de afgelopen tijd immers in voor duurzame energie, en riep op tot een boycot van Starbucks omdat die koffieketen samen met Monsanto strijdt tegen nieuwe wetten voor meer transparantie over de ingrediënten van producten. Donald Trump wil juist graag dat de olie uit het Midden-Oosten rijkelijk blijft vloeien. Ook ontkent hij dat er sprake is van klimaatverandering.

Rockin' In The Free World gaat onder meer over het gevaar van milieuvervuiling. Het lijkt er dus op dat Donald Trump niet goed naar het lied van de rockende hippie heeft geluisterd, en denkt dat het een lofzang is. Dat gebeurt overigens met wel meer protestnummers, zoals bijvoorbeeld Born in the USA van Bruce Springsteen (dat Ronald Reagan ooit niet meer mocht gebruiken). Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat het Trump allemaal geen barst interesseert.