Van Persie tekent bij Fenerbahçe

Robin van Persie is rond met Fenerbahçe. De 31-jarige aanvoerder en topscorer van het Nederlands elftal zet dinsdag om 18.00 uur zijn handtekening onder een contract, meldt de Turkse topclub op zijn website. Hij onderging maandag met goed gevolg de medische keuring.

De aanvaller verlaat Manchester United, waar hij het afgelopen seizoen steeds minder speelminuten kreeg van trainer Louis van Gaal. Daarvoor kwam hij uit voor Feyenoord en Arsenal.

De geboren Rotterdammer arriveerde zondagavond in Istanbul en kreeg een enthousiast onthaal van honderden supporters. Zijn aankomst werd rechtstreeks uitgezonden door de televisiezender van de voetbalclub. De spits was zichtbaar onder de indruk. "Bedankt voor jullie warme welkom. Ik heb al veel meegemaakt maar dit is ongelofelijk. Ik hoop dat ik jullie blij kan maken", sprak Van Persie tot de fans.

Fenerbahçe maakte er de afgelopen dagen geen geheim van dat de onderhandelingen gaande waren. Voorzitter Aziz Yildirim stelde zaterdag al dat de transfer zo goed als rond was. "We hebben hard gewerkt. Manchester United heeft ons vijf faxen verstuurd en we hebben er zes teruggestuurd. Er is een akkoord bereikt."

De ondertekening van het contract wordt een ware happening in het stadion. De fans zijn welkom. Daarna zal de nieuwe aanwinst de pers uitgebreid te woord staan.

Van Persie verruilde Arsenal in 2012 voor Manchester United. Hij had in zijn eerste seizoen bij de 'Mancunians' een groot aandeel in de landstitel van de Engelse topclub. De spits van Oranje kon aan het einde van het afgelopen seizoen, nadat hij was hersteld van een blessure, niet meer rekenen op een basisplaats bij United. Bij Fenerbahçe wordt hij de opvolger van Dirk Kuijt, die is teruggekeerd naar Feyenoord.

Van Persie begon zijn carrière bij Feyenoord en veroverde met de Rotterdamse club in 2002 de UEFA beker. In 2004 verkaste hij naar Arsenal, waar hij liefst acht seizoenen speelde en meer dan honderd doelpunten maakte. De FA Cup was in 2005 de grootste trofee. Van Persie droeg al 98 keer het shirt van het Nederlands elftal en is met 49 doelpunten topschutter aller tijden bij Oranje.

Van Persie tekent bij Fenerbahçe
Van Persie tekent bij Fenerbahçe (Foto: ANP)