Bertens begint op Wimbledon tegen titelverdedigster Kvitova

Kiki Bertens staat komende week op Wimbledon voor een loodzware opgave. De tennisster uit Wateringen zag vrijdag regerend kampioene Petra Kvitova uit de loting komen als haar tegenstandster in de eerste ronde van het Britse Grand Slam. Bertens speelde nooit eerder tegen de Tsjechische nummer twee van de wereld, die ook in 2011 zegevierde op het heilige gras van Wimbledon.

Richèl Hogenkamp maakt haar debuut op het belangrijkste tennistoernooi van de wereld tegen de Chinese Wang Qiang, de huidige nummer 110 op de wereldranglijst. Beide speelsters troffen elkaar één keer eerder, in 2013 op het toernooi van Guangzhou in China. Hogenkamp was toen in twee sets te sterk voor Wang. Als ze de Chinese opnieuw verslaat, staat ze in de tweede ronde zeer waarschijnlijk tegenover oud-winnares Maria Sjarapova. De Russische nummer vier van de wereld moet dan wel eerst de Britse wildcardspeelster Johanna Konta verslaan.

Serena Williams, eerder deze maand nog winnares van Roland Garros, lijkt voor een relatief makkelijke eersterondepartij te staan. De nummer één van de plaatsingslijst werd aan de Russische qualifier Margarita Gasparjan gekoppeld. Nummer drie van de wereld Simona Halep begint Wimbledon tegen Jana Cepelova uit Slowakije. De als vijfde geplaatste Deense Caroline Wozniacki neemt het op tegen de Chinese Zheng Saisai. Lucie Safarova, de Tsjechische die bij het Franse Open haar eerste grandslamfinale speelde, treft in haar eerste duel Alison Riske uit de Verenigde Staten.